Coevorden: Het Goed moet zichzelf redden

De gemeente Coevorden betreurt de sluiting van kringloopwinkel Het Goed, maar vindt niet dat haar daarbij iets te verwijten valt.

De Coevorder vestiging van Het Goed aan de Printer was zaterdag voor het laatst open. In deze krant verklaarde bedrijfsleidster Chris Stalman dat het zonder hulp van de gemeente niet verantwoord was om nog langer door te gaan. Het Goed in Coevorden heeft 10 jaar bestaan. Volgens Stalman was het in die jaren moeilijk om de vestiging draaiende te houden.

‘Geen uitzonderingen’

Stalman hoopte dat Coevorden hulp zou bieden, omdat Het Goed zich inzet voor het het gebruik van goederen en het bieden van kansen aan mensen zonder betaald werk. ,,Doelstellingen die de gemeente toch aan moeten spreken’’, aldus Stalman. Liesbeth Mennink, woordvoerster van de gemeente Coevorden, erkent dit laatste. ,,Het is ook niet zo dat Coevorden Het Goed op geen enkele manier ter wille was. Het Goed mocht vanaf het begin zijn afval gratis storten bij Area.’’

Maar verder wilde de gemeente niet gaan. ,,Het Goed is niet het enige bedrijf waar mensen zonder baan werkervaring op kunnen doen en het is ook niet het enige kringloopbedrijf in de gemeente. Bovendien is Het Goed ook gewoon een commerciële organisatie die de eigen broek op moet houden. In die zin kunnen we geen uitzonderingen maken’’, verduidelijkt Mennink.

Twee banen weg

Door de sluiting verloren twee mensen met een tijdelijk contract hun baan. Bedrijfsleidster Stalman en een andere werknemer met een vast contract blijven wel werkzaam voor Het Goed, maar dan voor een andere vestiging. Stalman is ook bedrijfsleidster van een winkel in Friesland. Momenteel zijn er in ons land nog 25 vestigingen van Het Goed, waarvan vier in Drenthe: Emmen, Assen, Hoogeveen en Roden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.