Coevorden verkoopt enkel deel notaristuin

Om tegemoet te komen aan kritiek verkoopt de gemeente Coevorden slechts een deel van de notaristuin aan projectontwikkelaar Peter van Dijk.

Die wil in dat gebied grenzend aan de Markt, met ook het gebouw van de Rabobank en het oude postkantoor, een nieuw complex bouwen met appartementen en winkelruimte. Het postkantoor blijft behouden voor eveneens appartementen. De notaristuin is een heikel punt, omdat die in eerdere plannen bestemd was voor uitbreiding van de binnenhaven, zodat het water prominenter in het stadshart komt.

In een nieuwe overeenkomst staat dat Van Dijk maximaal 1400 vierkante meter aan winkelruimte mag realiseren. Dat is niet alleen tegen het zere been van middenstanders, maar ook van de Kroonenberg Groep, eigenaar van winkelcentrum Gansehof. Die wees dinsdagavond de Coevorder raadsleden op de huidige leegstand van 25 procent van winkelpanden.

De gemeente en Van Dijk benadrukken dat er nog geen concrete plannen zijn. Ze willen met belangenverenigingen overleggen om een breed draagvlak te creëren. D66 vroeg zich af waarom die 1400 vierkante meter, een van de grote pijnpunten, niet uit het contract wordt gehaald. ,,Als we dat doen vallen we terug in het oude bestemmingsplan, met 3000 vierkante meter winkelruimte op die plek’’, zei wethouder Jan Zwiers.

Er is nog geen raadsmeerderheid. De PvdA komt over twee weken met een motie om geld te reserveren voor het doortrekken van de haven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.