Coevorden wil uitleg Van Dijk

Het besluit over de deal tussen de gemeente Coevorden en Peter van Dijk is uitgesteld. De gemeenteraad wil eerst uitleg van de projectontwikkelaar.

‘Kans gehad’

Wat de VVD betreft is het eigenlijk al over en uit. De Emmer projectontwikkelaar is volgens Laurent Zeegers afspraken in het verleden niet nagekomen. ,,Hij heeft zijn kans gehad.’’ Van Dijk zou bij een eerder deal in 2012 met de gemeente, toen hij het oude gemeentehuis kocht van Coevorden die het vervolgens voor 25 jaar terug huurt, ook het oude postkantoor kopen. Die aankoop ging echter nooit door, maar komt nu toch ineens weer in beeld.

Van Dijk wil namelijk flink gaan bouwen en verbouwen op de locatie van het oude postkantoor, de Rabobank en de notaristuin. In het postkantoor moeten zorgappartementen komen, terwijl Van Dijk een nieuw complex wil neerzetten op de plek van de bank en de groenstrook.

Twistpunt

Vooral dat laatste project is een twistpunt: niet alleen vanwege de extra 1400 vierkante meter aan winkelruimte die Van Dijk in tijden van grote leegstand wil creëren, maar ook omdat de notaristuin eigenlijk bedoeld is voor het doortrekken van de binnenhaven. Zodat het water, dat Coevorden onderscheidt van andere plaatsen, prominenter deel uitmaakt van het stadshart.

Het uitstel is vooral ingegeven uit vrees nu onomkeerbare besluiten te nemen. Het vertrouwen in Van Dijk is in de gemeenteraad flink afgenomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.