College heroverweegt helling fietstunnel Assen

ASSEN De gemeente Assen neemt de helling van de Vredeveldsetunnel in heroverweging. Dat laat het college van B en W weten.

De fietstunnel voert onder het station door en verbindt het centrum met Assen-Oost. Het werk valt onder het project de FlorijnAs en krijgt het komende jaar een opknapbeurt. Grote wens van met name oudere fietsers: een minder steile helling (5 procent in plaats van 4,3). De gemeente ging na een raadsbesluit mee, tot bleek dat omwonenden geen toestemming gaven om werkzaamheden op hun terrein uit te voeren.

Na gesprekken met deze familie besloot het college af te zien van minder steile helling om juridisch gesteggel te voorkomen. Toen dit werd opgepikt door de pers, kroop de familie in de pen en zei wel te willen meewerken. GroenLinks stelde vervolgens vragen over de berichtgeving van het college.

Dat stelt nu dat het berust op een misverstand. Uit een gesprek met de familie op 21 maart concludeerde de gemeente: ‘mocht er besloten worden om de werkzaamheden aan de helling toch uit te voeren, zal uiteraard opnieuw het gesprek gevoerd worden met de eigenaar. In het uiterste geval kan dit leiden tot een juridische procedure’, schrijft het college.

Hierop besloot het college niet door te gaan. De eigenaren zeiden in een mail naar uitvoerder BAM dat ze best willen meewerken aan de minder steile helling. De gemeente was niet van deze e-mail op de hoogte en gaat hierover in gesprek met BAM.

Het college gaat nu weer in overleg met de bewoners en de Fietsersbond Assen. Vervolgens wordt besloten of de helling misschien toch een helling van 5 procent kan krijgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.