Column Rosa Timmer: Vibrerende apparaten

Stroomstoten door mijn pols en snijdende zenuwpijn in mijn hand, het is om gek van te worden. Zo eens in de paar jaar is mijn rechterhand ineens een lichaamsdeel dat ik er af wil hakken. Het begon ooit na jaren van kassawerk. Het urenlang scannen van 5-kilozakken aardappels en 2-litercolaflessen brak mij op.

Het begon met pijn tijdens het werk, later kreeg ik het ook als ik het stuur van mijn fiets beetpakte en weer een maand later hield het me zelfs uit mijn slaap. Carpaaltunnelsyndroom? RSI? Het enige dat hielp was stoppen met kassawerk. Ik vond een andere baan en heb er jaren geen last van gehad. Typen is geen probleem. Tot vorige week. Ineens begon het weer, die onontkoombare zenuwpijn.

Zoals een goed hypochonder betaamt, google ik naar de oorzaak. Ik vind al snel iets opmerkelijks: ,,De pijn kan veroorzaakt worden door langdurig gebruik van vibrerende apparaten.’’ Ik krijg er een kleur van, maar voordat u rare gedachten krijgt, ik weet sinds 1998 al niet meer waar mijn vibrators zijn. Vermoedelijk is de doos bij een verhuizing een keer in verkeerde handen gevallen.

Dat doet me ergens aan denken. Een vriendin had een date over de vloer, toen haar huis ineens begon te schudden. Ze dacht even aan een aardbeving, tot ze zag dat alleen haar nachtkastje aan de wandel was gegaan. Als door een magisch toeval waren al haar twaalf vibrators in de lades tegelijkertijd aangegaan, waardoor het kastje letterlijk wegschuifelde. Het heeft nog een kwartier geduurd voor ze alle vibrators had gevonden en uitgedrukt. Met die date werd het toen niks meer. De slapjanus.

Ik ga alle vibrerende apparaten af. De elektrische tandenborstel, de telefoon, de blender die ik nooit gebruik. Dat kan het allemaal niet zijn. Dan slaat de schrik me om het hart: mijn nieuwe auto waar ik veel te hard in rij. Bij 165 kilometer per uur trilt ie wel eens.

Wel hip, een automatische snelheidsbegrenzer in mijn pols.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.