Commissie uit zorgen over rubberkorrels op Sportpark Noord-West, beloftes blijven uit

De toegestroomde leden van V.V. Beilen en c.v.v. Fitboys wachtte dinsdag bij de commissievergadering over het renovatieplan van hun sportpark geen vuurwerk. De belangrijkste uitkomst: zorgen over rubbergranulaat worden breed gedeeld.

Ter tafel lag het bediscussieerde renovatievoorstel van de gemeente. Gemeente en voetbalverenigingen, verenigd in Stichting Sportpark Noord-West, kunnen het niet eens worden.

Belangrijkste discussiepunt is de locatie en de grootte van het nieuwe kunstgrasveld. Daarnaast wil de gemeente voor het kunstgrasveld rubbergranulaat gebruiken. ,,Voor dit plan is geen klant”, zei voorzitter van de stichting die het sportpark exploiteert, eerder.

Half-om-half

Dat de planvorming veel tijd in beslag neemt, frustreert alle betrokkenen. Eind vorig jaar was er ook een plan én het voornemen om afgelopen voorjaar de schop in de grond te steken. Verschillende partijen (CDA, PvdA en ChristenUnie) vinden dat het dossier moet worden gesloten, zodat er in het voorjaar een begin kan worden gemaakt met het nieuwe park.

De overige partijen zien het liefst dat het plan teruggaat naar de tekentafel. Gemeentebelangen Beilen-Smilde-Westerbork heeft aangekondigd bij de volgende raadsvergadering een motie in te dienen.

Rubbergranulaat

Het pleidooi van een bezorgde ouder van een jeugdlid tegen de voorkeur van de gemeente om rubbergranulaat te gebruiken voor het kunstgrasveld, kon rekenen op veel bijval.

De leden van de voetbalverenigingen willen een ‘risicoloos’ alternatief. De verenigingen gaven al aan dat alternatief uit de eigen bijdrage te willen betalen. De wethouder toonde zich bereid die keuze te heroverwegen.

‘Brug ligt er, de plank is nog nodig’

,,De brug ligt er al, we hebben alleen de plank nog nodig. Gemeente, kom nou naar ons toe”, reageert voorzitter Lambert Hoving van Stichting sportpark Noord-West na afloop van de commissievergadering. ,,Het zou de politici toch niet moeten uitmaken waar dat veld komt te liggen?”

Vanaf de publieke tribune werd ‘boeh’ geroepen en een raadslid sprak van ‘jengelende kinderen’, maar zowel vuurwerk als beloftes bleven uit. Op 11 december staat het onderwerp als bespreekstuk op de raadsagenda.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.