Controversieel plan betaald parkeren Emmen gaat door

Op de belangrijkste parkeerterreinen in het centrum van Emmen moet vanaf 1 september van 9 tot 9 uur worden betaald.

Burgemeester en wethouders hebben dat besloten ondanks kritiek van onder meer de wijkvereniging Het Centrum en de horeca. Volgens wethouder Rene van der Weide (Wakker Emmen) is de maatregel vooral bedoeld om eenduidigheid in het centrum te krijgen. In de parkeergarage onder de Media Markt aan de Westerstraat moet al tot ‘s avonds 9 uur betaald worden - in het vervolg gebeurt dat ook op P-Noord en het Willinkplein.

De wethouder zegt dat de wijkvereniging in het overleg onder meer een compromisvoorstel deed om tot ‘s avonds acht uur het parkeren betaald te maken. ,,Maar dan krijg je juist weer de verschillende tijden waar we vanaf willen.’’ Vanaf 1 september gelden de 9-tot-9-tarieven iedere dag, ook zondag.

Met de uitbreiding moet uiteraard ook meer geld in gemeentelijke laatje komen. Volgens Van der Weide gaat het de goede kant op met het Willinkplein en P-Noord. ,,We liggen daar boven de prognoses. Vooral P-Noord is in trek bij het publiek van Wildlands.’’ Het zal de wethouder niet verbazen als het meeste publiek aan de nieuwe dierentuin inmiddels daar parkeert.

Dat heeft uiteraard ook te maken met de tarieven die Q-Park hanteert op P-Zuid. Wie daar langer dan 29 minuten parkeert moet een tientje afrekenen. Emmen zelf hanteert dat dagtarief pas na ruim zes uur parkeren. Van der Weide is inmiddels in gesprek met Q-Park. ,,Een eerste voorstel van hen was al een stap in de goede richting, maar we verwachten nog iets meer van ze. Dat hebben we ze ook laten weten.’’

Het parkeren achter slagbomen mag dan boven de prognose zitten, Van der Weide erkent dat het straatparkeren daar juist bij achterblijft. Exacte oorzaken zijn nog niet te geven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.