In het begin van de coronacrisis kon thuiswerken nog rustgevend zijn. Later opstaan, geen reistijd en in je eigen omgeving zijn. Het zou wel eens kunnen helpen tegen burn-outs, werd gedacht. Dat bleek op de lange termijn niet zo te zijn. Maar hoe voorkom je dat je in een burn-out terecht komt?

„In de eerste weken van de crisis merkten wij dat de patiënten het wel even lekker vonden”, zegt Ruud Meulenberg, burn-out specialist bij Meulenberg Training & Coaching. „Ze konden hun eigen tijd indelen en velen waren effectiever.”

Toch is thuiswerken niet ideaal voor de lange termijn volgens Meulenberg. „De pandemie heeft ook een andere kant. Je kunt nu niet meer gaan en staan waar je maar wilt en we worden beperkt in onze vrijheid. Mensen hebben nu weinig invloed op hun leven en dat zorgt voor stress.”

Volgens Meulenberg zorgt de lockdown in sommige gevallen voor een burn-out. „Stel je hebt drie kinderen thuis. In het meest gunstige geval kun je dan wel werken, maar moet je altijd je aandacht verdelen”, zegt hij.

Hoe voorkom je een burn-out?

Bij Meulenberg Training & Coaching wordt gebruik gemaakt van de BERG-methode. BERG staat voor bewegen, eten, rust en gedrag. ,,Het is belangrijk dat mensen gezond eten en blijven bewegen”, zegt Meulenberg. Daarnaast zegt hij dat autonomie een groot onderdeel is van het verhelpen en voorkomen van een burn-out.

„Een burn-out is een regieprobleem. Je moet je niet laten leiden door angst en paniek, ondanks de situatie. Het is juist nu belangrijk om dingen te doen die je leuk vindt”, vertelt Meulenberg. Maar in de praktijk blijkt dat lastig. „We moeten nu veel en mogen weinig. Normaal halen we energie uit vriendenbezoeken, uit eten gaan en andere sociale dingen. Dat mag nu niet.”

Om ervoor te zorgen dat je niet helemaal opgebrand raakt, is het accepteren van de situatie volgens Meulenberg de eerste stap. ,,Het is belangrijk om te accepteren dat er factoren zijn die het leven beïnvloeden. Je hebt geen controle over de dingen om je heen, maar wel over hoe je er zelf mee omgaat.”

Daarnaast is volgens Meulenberg verantwoordelijkheid nemen voor je gedrag belangrijk. ,,Thuis zitten zielepieten gaat de situatie niet veranderen. Als je verwacht dat iemand anders de boel voor je gaat oplossen kan je lang wachten.”

Onduidelijkheid een belangrijke voorspeller van een burn-out

Volgens hoogleraar Human Resource Management Joost van de Brake van Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is het inmiddels duidelijk dat de coronamaatregelen en het thuiswerken niet helpen tegen een burn-out. „Er is veel bekend over het voorkomen van een burn-out. Vooral aspecten waar je geen controle over hebt zorgen voor stress.”

Daarbij gaat het bijvoorbeeld over onduidelijkheid. „Je kan op zoek gaan naar meer informatie, maar als anderen je niet vertellen hoe jij beter kan functioneren levert dat stress op”, zegt Van de Brake. „Dat is een belangrijke voorspeller van een burn-out.”

Volgens Van de Brake: „Als je dit principe betrekt op corona lijkt het me logisch dat mensen gestrest zijn”, zegt hij. „Dat de situatie burn-outs vermindert, lijkt me onwaarschijnlijk.”

Niet alleen maar negatieve kanten

Toch zijn er volgens de hoogleraar niet alleen maar negatieve kanten aan de coronacrisis. Hij heeft onderzoek gedaan naar het psychische en emotionele welzijn van ziekenhuispersoneel. „Daaruit blijkt dat een deel van de zorgmedewerkers zien dat zij bijdragen aan de oplossing van het probleem”, zegt Van de Brake. „Het gevoel dat hun werk ertoe doet is sterker dan ooit.”

Maar dat gevoel van betrokkenheid helpt niet bij het voorkomen of verhelpen van een burn-out. „Het kan ervoor zorgen dat je te veel hooi op je vork neemt en op de lange termijn overprikkeld raakt”, aldus Van de Brake.

De toekomst na corona

Als alle maatregelen vervallen en alle kantoren weer open kunnen, verwacht de hoogleraar van de RUG dat we deels thuis blijven werken en deels weer naar kantoor gaan. „Ik ben er nieuwsgierig naar. Ik denk dat het op de korte termijn stressvol zal zijn vanwege de veranderingen”, zegt Van de Brake. „Niemand vindt veranderingen leuk.”

Toch denkt hij dat deze hybride vorm van werken op de lange termijn goed kan zijn. „Het is het beste van twee werelden. Als je thuis werkt, ben je in je eigen omgeving en werk je op je eigen manier”, aldus Van de Brake. „Tegelijkertijd zullen we niet helemaal vereenzamen omdat je naar je werk kan wanneer je dat wil.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Gezondheid
Aanrader van de redactie