Foto: Shutterstock

Corona-uitbraak lijkt onder controle in woonzorgcentrum Derkshoes in Westerbork: 'Het was echt een pittige tijd'

Foto: Shutterstock

Woonzorgcentrum Derkshoes in Westerbork lijkt de corona-uitbraak die in december begon te boven te zijn. Dat meldt bestuurder Ramon Snippe.

„In de afgelopen twee weken is er slechts één nieuwe besmetting bijgekomen. We hebben nog een aantal inwoners dat in isolatie zit, maar we gaan ervan uit dat zij binnenkort klachtenvrij zijn”, meldt Snippe. „Het was echt een pittige tijd en we zijn heel blij dat de piek voorbij is.”

Quarantaine

Het woonzorgcentrum trof na de uitbraak verschillende maatregelen. Inwoners en personeel werden wekelijks getest om verdere verspreiding in de gaten te houden. Daarnaast zit het hele woonzorgcentrum in quarantaine en wordt nadrukkelijk geadviseerd om niet op bezoek te komen.

Snippe vertelt dat woensdag nog één keer wordt getest om er zeker van te zijn dat de corona-uitbraak onder controle is. „We verwachten dat deze test uitwijst dat er geen zorgelijke situatie meer is. Wanneer dat het geval is, kunnen we beginnen met het afschalen van de lockdown.”

Vaccinaties

Net als andere woonzorgcentra is het Derkshoes begonnen met het vaccineren van het zorgpersoneel. „Met de vaccins heeft het personeel wat meer bescherming en wordt het risico wat kleiner, al blijft het natuurlijk altijd spannend. In februari beginnen we met de vaccinatie van bewoners”, vertelt Snippe.

Vorige week luidde het Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD) nog de noodklok over het vaccineren van ouderen. Directeur Mariska Roeters beschreef de situatie tegen deze krant toen als: „Een kapseizend schip vol kwetsbare passagiers, terwijl de kade reeds in zicht is. Echt heel frustrerend, want de vraag is of we iedereen kunnen redden als de Britse variant ons entert.”

Overleden

Bij de corona-uitbraak in het Derkshoes zijn een aantal bewoners overleden. Om hoeveel inwoners het gaat, wil Snippe geen mededelingen over doen. „Voor veel mensen is deze coronatijd een intense tijd en ik vind het niet gepast om uitspraken over het overlijden te doen”, reageert hij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu