Crimineel liefdeskoppel even herenigd

Het hoger beroep van de vrouwelijke helft van het verdachte criminele liefdesduo dient komende maand voor het hof in Leeuwarden.

In de zittingszaal van gerechtshof wordt Enise B. (21) uit Enschede voor even herenigd met haar partner in crime Antonio Van der P. (27) uit Harkema. Hij is door haar advocaat opgeroepen als getuige. Het hof heeft besloten dat Van der P. bij de inhoudelijke behandeling van de zaak van B. in het openbaar wordt gehoord.

Van der P. en Enise B. trokken vorig jaar een spoor van geweld in Nederland en sloegen toe in Echten, Meppel, Lage Mierde (Noord-Brabant) en Enschede. De rechtbank in Assen heeft Van der P. veroordeeld tot zestien jaar cel. Zij kreeg twaalf jaar.

Haar advocaat Peter Plasman vindt dat zij te zwaar gestraft is voor een verdachte zonder noemenswaardig strafblad en is in hoger beroep gegaan. De strafpleiter vindt ook dat B. niet medeschuldig is aan poging tot doodslag op een vrouw in Meppel. Deze vrouw is februari 2014 door de twee in haar eigen huis overvallen, geslagen, met een mes gestoken en in de kofferbak van haar eigen auto ontvoerd.

De advocaat wil Van der P. horen over wat er precies in de woning van de Meppelse is gebeurd. Het hoger beroep wordt 20 januari voor het hof behandeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.