Crisis Sportclub Erica bezworen: bestuur kan blijven zitten

Sportclub Erica heeft een bestuurscrisis donderdagavond afgewend. Tijdens een drukbezochte ledenvergadering toonden twee leden zich bereid om in het bestuur plaats te nemen.

Bovendien komt er een groep van zo’n tien mensen die samen met het bestuur na gaat denken over het beleid voor de komende jaren. Op de vergadering van donderdagavond zat spanning, omdat het bestuur vooraf had verklaard op te stappen als er zich geen nieuwe kandidaat-bestuursleden zouden melden.

Doordat één bestuurslid aftrad en zich niet herkiesbaar stelde, dreigde het bestuur verder te moeten met vier personen. ,,En dat is te weinig voor een club met zo’n vijfhonderd leden, zeker als je de dingen goed wilt doen’’, aldus voorzitter Jan Jeuring.

Nogal wat bestuurswisselingen en slechte prestaties

Sportclub Erica, veruit de grootste voetbalclub van het dorp, kampte de laatste jaren met nogal wat bestuurswisselingen. Op sportief gebied gaat het beroerd. Het eerste elftal staat onderaan in de tweede klasse. Afgelopen zondag werd thuis met maar liefst 0 -6 verloren van Lemelerveld.

Zo’n tachtig mensen bezochten donderdagavond de ledenvergadering in het clubhuis. Hoewel het bestuur hoopte dat zich minimaal drie-kandidaatbestuursleden zouden aanmelden, is voorzitter Jeuring niet ontevreden. Hij is blij dat een groep van zo’n tien clubleden met het bestuur om tafel wil om huidige beleidsplan kritisch te bekijken en indien nodig aan te passen.

In 2022 bestaat Sportclub Erica honderd jaar

Er is veel werk aan de winkel en bovendien bestaat de vereniging in 2022 ook nog eens honderd jaar. De bedoeling is uiteraard dat dit jubileum uitgebreid wordt gevierd en dat de Sportclub Erica er dan ook sportief gezien weer beter voorstaat.

,,Wellicht zijn er uit die groep van tien later nog wel mensen die in het bestuur willen. Of misschien andere leden van de club’’, aldus Jeuring.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.