Crowdfunding voor nieuw ziekenhuis Hardenberg

De Saxenburgh Groep, waaronder ook het dagziekenhuis Aleida Cramer in Coevorden valt, bouwt voor 55 miljoen euro een nieuw ziekenhuis in Hardenberg.

De zorgorganisatie voor het Vechtdal en Zuidoost-Drenthe heeft een intentieovereenkomst getekend met het bouwconsortium Volker Wessels/Dura Vermeer. De nieuwbouw vervangt het verouderde Röpcke-Zweers Ziekenhuis aan de Jan Weitkamplaan in Hardenberg. De eerste schop moet medio 2017 de grond in en de geplande oplevering is eind 2019.

Om nieuw te kunnen bouwen heeft de Saxenburgh Groep de afgelopen jaren de financiën op orde gebracht. De organisatie tast niet alleen zelf in de buidel. Om de benodigde 55 miljoen euro moet onder meer op tafel komen via crowdfunding.

,,We hopen dat particuliere en zakelijke investeerders ook willen bijdragen aan het op peil houden van de gezondheidszorg in de regio’’, zegt Henri Janssen van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep, die ook voor bijdragen aanklopt bij de gemeente Hardenberg, de eigen medisch specialisten, leveranciers van medische middelen en de bouwpartners.

Eind mei is een voorlopig schetsontwerp gereed van het nieuwe ziekenhuis. Het wordt volgens Janssen een compact en vernieuwend complex, met één- en driepersoons kamers. In totaal komen hier 130 bedden. Van het totale budget gaat 45 miljoen op aan bouwkosten en is 10 miljoen bestemd voor medische inventaris.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.