Cultuurfonds Drenthe deelt 122.000 euro uit

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe keert 122.000 euro uit aan 39 Drentse projecten die zich bezighouden met cultuur en natuurbeheer.

Schaapskooi

Stichting Het Drentse Heideschaap krijgt 5000 euro voor de restauratie van de schaapskooi. Die gerestaureerde kooi wordt in het vervolg gebruikt als lammerkooi.

Verder wordt er een nieuwe losstaande kooi gebouwd, waar ook een informatie- en ontvangstruimte wordt gemaakt. Door de renovatie kan de kudde worden vergroot tot vierhonderd dieren en is het mogelijk om voortaan ook educatieve activiteiten voor jong en oud te organiseren.

Vlinderboek

Stichting Vlinder Werkgroep Drenthe ontvangt 1250 euro voor het boek Dagvlinders in Drenthe 2007-2015, een vervolg op Dagvlinders in Drenthe uit 2003. In het boek wordt de actuele vlinderstand vergeleken met die van de voorgaande periode.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe deelt vier keer per jaar geld uit aan initiatieven, stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers. In mei deelde het fonds 1,5 ton uit aan 53 projecten. De volgende twee rondes zijn op 7 oktober en 14 december. Subsidieaanvragen kunnen tot zes weken voor de datum worden ingediend.

Bekijk hieronder de complete lijst.

Lijst Drentse projecten Cultuurfonds by dagbladvhnoorden

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.