Curator onderzoekt doorstart voor Blancke

Blancke Metaal in Zandpol is failliet. Curator Jeroen Reiziger (Trip Advocaten) onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart.

Blancke houdt zich met 36 werknemers bezig met constructiewerk, revisie, reparatie en onderhoud van tanks, installaties en machines. Het in 1903 opgerichte bedrijf is actief voor ondernemingen op het terrein van milieutechniek, olie en gas, chemische en voedingsmiddelen.

De NAM was altijd een belangrijke klant voor het bedrijf, maar ook ‘buurman' DSM Resins in Schoonebeek. Het bedrijf was tot 2013 in handen van de familie Blancke en Schepers. In dat jaar werd het verkocht aan Tijekotte Holding in Oldenzaal.

Blancke is op eigen verzoek failliet verklaard. Volgens curator Reiziger is het bedrijf in problemen gekomen door de sterke terugval van orders uit de offshore, gas- en oliesector. Het personeel heeft over november geen salaris meer ontvangen.

Blijven draaien

Reiziger wil Blancke als een draaiend bedrijf voortzetten om de kans op een doorstart te vergroten. Hij is onder meer met opdrachtgevers in gesprek om lopende klussen voort te zetten. Er hebben zich bij de curator vier marktpartijen gemeld met interesse om Blancke over te nemen. Tijekotte, de vorige eigenaar, ziet daar van af, aldus Reiziger.

Het faillissement is woensdag uitgesproken. Het heeft FNV-bestuurder Johan Weijenberg verbaasd dat het personeel niet aan de bel heeft getrokken nadat het over november geen salaris heeft ontvangen. Hij heeft een vreemd gevoel bij dit bankroet en overweegt de curator om een nader onderzoek te vragens. De bond belegt maandag een ledenbijeenkomst over de situatie.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.