Cursus voorkomt pesten in brugklas

Jongeren die na de zomer naar de brugklas gaan en die op de basisschool het slachtoffer zijn geweest van pesten, kunnen in de vakantie leren hoe ze een goede start maken in het voortgezet onderwijs.

De Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) biedt aanstaande brugklassers de tweedaagse cursus Plezier op school aan. Op speelse wijze leren de kinderen vaardigheden als contact leggen met leeftijdsgenoten, opkomen voor zichzelf en hoe om te gaan met plagen en pesten. Verder is er aandacht voor positief denken en non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Voor ouders is er voorafgaand een ouderavond. Zij kunnen dan kennismaken met de trainers, die uitleg geven over de inhoud van de cursus. Ook is er veel aandacht voor wat ouders zelf kunnen doen om hun zoon of dochter te ondersteunen.

De cursus is in de week voordat de scholen weer beginnen en duurt beide dagen van 09.00 tot 16.30 uur. Voor de vakantie zijn er kennismakingsgesprekken met deelnemers en hun ouder(s). Na de cursus zijn er een terugkomdag en eventueel een afsluitend gesprek. Meedoen kost 25 euro per deelnemer, aanmelden kan met een telefoontje op e-mailtje naar het SWW (0528 278 855 of info@swwh.nl).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.