Carmen Hoogeveen, fractieleider van D66 in de Emmer gemeenteraad.

D66 en GroenLinks in Emmer gemeenteraad: Toeristenbelasting nu niet omhoog

Carmen Hoogeveen, fractieleider van D66 in de Emmer gemeenteraad. Foto: gemeente Emmen

De gemeente Emmen moet de toeristenbelasting niet verhogen. Dit vinden de fracties van D66 en GroenLinks in de Emmer gemeenteraad.

Tijdens de begrotingsvergadering dienden beide partijen maandag een voorstel in om deze belasting te bevriezen. Het college van burgemeester en wethouder wil het tarief juist met tien eurocent per overnachting verhogen.

D66 en GroenLinks wijzen erop dat toeristenbelasting in Emmen de afgelopen jaren al meerdere keren is verhoogd en dat juist de horeca dit jaar hard wordt getroffen door de coronacrisis.

Volgens D66 en GroenLinks is de toeristenbelasting in Emmen met 1,40 euro per nacht al 20 cent boven het gemiddelde in Drenthe. Het niet verhogen van de belasting zou een mooi signaal zijn naar de sector en bovendien prijst Emmen zich dan in ieder geval niet uit de markt.

Gaat de bezuiniging niet door, dan betekent dat voor de gemeente 35.000 euro minder aan inkomsten. D66 en GroenLinks vinden dat voor dit doel een greep uit de reservepot corona mag worden gehaald.

Donderdag, op de tweede dag van de begrotingsvergadering, moet duidelijk worden of er vanuit de rest van de raad steun is voor het voorstel van beide partijen. Wethouder Robert Kleine (CDA) liet maandagavond al weten niet van plan te zijn om zelf de belastingverhoging te schrappen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu