D66 wil opheldering belofte gratis Atlas-kaartjes

D66 Drenthe wil duidelijkheid over een belofte van Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar. Hij zei tijdens de opening van het Atlas Theater in Emmen dat alle Emmer basisschoolkinderen een gratis kaartje voor een voorstelling in het theater krijgen.

De partij wil weten of deze toezegging klopt en waar het geld voor de kaartjes vandaan moet komen. „We willen weten of het een enthousiaste reactie is geweest of dat dit ook echt gaat gebeuren”, zegt Statenlid Jurr van Dalen. „In de cultuurnota zijn keuzes gemaakt waardoor veel kleine initiatieven niet aan bod komen en dan zou dit wel kunnen, terwijl de mogelijke kosten bepaald geen klein bier zijn.”

Vorige week kondigde Emmer partij LEF! aan donderdag in de gemeenteraad vragen te gaan stellen over de belofte. Het blijkt dat de provincie niet alleen voor de gratis toegang gaat zorgen en dat de 9000 basisscholieren niet zelf kiezen naar welke voorstelling ze gaan. Het idee kwam uit de koker van Tichelaar en gedeputeerde Cees Bijl, maar is vooraf met wethouder Bouke Durk Wilms besproken.

Alle drie heren hebben nog geen idee hoeveel geld de kaartjesactie gaat kosten, omdat het plan na de herfstvakantie verder wordt uitgewerkt. Alle kinderen met een van hun ouders op pad sturen zou een onkostenpost van zo’n 360.000 euro betekenen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.