Dader brand Emmen heeft mogelijk handletsel

De man of vrouw die medio februari de woning van Jessica Wever in Emmen heeft aangestoken heeft daarbij mogelijk letsel opgelopen.

Dat zei woordvoerder Nathalie Schubart van de Drentse politie dinsdagavond tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht. Omdat het vermoeden bestaat dat de dader brandwonden aan een hand heeft opgelopen bij het naar binnen gooien van iets brandbaars, is de brievenbus van de woning aan de Weytackers naar het Nederlands Forensisch Instituut opgestuurd.

De politiewoordvoerder vertelde verder dat Jessica Wever zelf nog met 112 heeft gebeld tijdens de brand. De centralist hoorde op een gegeven moment haar stem niet meer, maar op de achtergrond wel kinderen gillen, aldus de politie. Die kinderen, Marissa van 6 en Lorena van 8, hebben de brand ternauwernood overleefd. Ze wonen nu bij hun vader, even verderop in de wijk Angelslo.

De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht zes nieuwe tips gekregen. De politie hoopte op nieuwe informatie over de dader, met name van drie of vier mannen die bij de brand stonden te kijken, maar verder in de richting van de Vleerackers liepen toen de hulpdiensten arriveerden.

De hoofdofficier van justitie looft een bedrag van 10.000 euro uit voor tips die leiden naar de dader. Jessica Wever zou donderdag 32 jaar zijn geworden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.