Dagbesteding krijgt ook plek in Hotel Odoorn

Hotel Odoorn/Bistro la Finca gaat vanaf half oktober ook onderdak bieden aan een dagbesteding voor ouderen. Het pand wordt mede om die reden verbouwd.

Het horecabedrijf aan de Hoofdstraat in Odoorn wordt sinds een kleine vijf jaar gerund door Greet Busker (54). Sinds medio dit jaar is zij ook eigenaar van het pand. Het plan om in het onderkomen ook een dagopvang te vestigen, komt van haar dochter Geke Rengers (29).

Volgens Rengers en haar medewerkers Anita Falke en Geke Moorlag is er in het gebied behoefte aan dagbesteding met veel persoonlijke aandacht voor ouderen. De nieuwe dagbesteding gaat Huize Odoorn heten. ,,De ontbijtzaal en het cafégedeelte in de achterzijde worden verbouwd tot activiteitenruimte voor Huize Odoorn’’, zegt Rengers. ,,De bistro krijgt een dubbelfunctie. Tussen negen en vijf uur is deze ruimte de huiskamer van de dagbesteding. Andere bezoekers kunnen er dan op werkdagen niet meer lunchen. Na vijf uur is het weer het restaurant van Hotel Odoorn. Lunchen in de weekenden blijft dus wel mogelijk.’’

Busker zegt dat de bistro ook flink onder handen wordt genomen. ,,We gaan het er heel gezellig maken. Veel brocante, Engelse stijl.’’ Tijdens de verbouwing van 1 september tot en met 14 oktober is Hotel Odoorn/Bistro la Finca dicht. Dan wordt ook het aantal hotelkamers teruggebracht van twaalf naar tien. ,,Van vier kleinere kamers maken we twee grotere’’, zegt Busker. Het weiland naast het hotel wordt een dierenweide met onder meer alpaca’s, walibi’s, kleine ezels en dwerggeiten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.