Dagblad debuteert met talkshow

Nieuws op Tafel, de nieuwe talkshow van Dagblad van het Noorden en de Bibliotheek Assen, beleefde donderdagavond zijn debuut in de Nieuwe Kolk en online.

In de eerste aflevering van het praatprogramma praatte presentator Arnoud Bodde, tevens verslaggever van Dagblad van het Noorden, voor een publiek van zo’n vijftig man met verschillende partijen over een paar actuele thema’s. Het leverde een drietal nette, duidende gesprekken zonder felle debatten op.

Retail-deskundige Hans van Tellingen en ondernemer Raymond Coronel schoven als eerste gasten aan om over binnenstadproblematiek en het FOC te praten. Van Tellingen: „Een Factory Outlet Center heeft de meeste kans van slagen in Assen. Maar niet in de binnenstad.” Coronol is initiatiefnemer en benadrukte dat een FOC een goed idee is. „Wij zijn ervan overtuigd dat er een Outlet Center in het Noorden kan komen.”

Sportverslaggever Harm Vonk en schaatsster en wielrenner Daniëlle Bekkering bespraken de toekomst van Drenthe als wielrenprovincie na het verkrijgen van het UCI-label. Ze waren het roerend met elkaar eens: een WK mag best naar Drenthe komen. Vonk: „Je ziet nu er al dat er beweging is in Drenthe. Je moet natuurlijk smeden wanneer het vuur heet is.”

Het thema windmolens sloot Nieuws op Tafel af. Hoogleraar ruimtelijke wetenschappen Dirk Strijker is voor. „Ik zie er een toekomstbestendige maatschappij in, ik zie geen landschapsvervuiling. Geluids- en andere overlast voor aanwonenden is echter wel een groot probleem.” Hij is tegen de huidige windplannen in de Veenkolonien, die volgens hem top-down zijn doorgezet zonder draagvlak te creëren. Strijker sluit zich daarom aan bijhet advies van verslaggever Johan de Veer: terug naar de tekentafel.

De muziek bij het programma wordt verzorgd door de band Van Luie Kees, bestaande uit Robert Jan van Hoogdalen en Arwin Warners (voormalig Asman). Zij hadden voor elk onderwerp een ‘positief-kritisch’ nummer gecomponeerd.

De tweede aflevering van Nieuws op Tafel is op donderdag 17 november om 20.30 uur. De uitzending is wederom online te volgens via de website van Dagblad van het Noorden en de Bibliotheek Assen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.