Dalen loopt uit voor gouden Ilse Paulis

Het dorp Dalen is zondagmiddag uitgelopen om de 23-jarige Ilse Paulis te lauweren. Zij won samen met Maaike Head een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Brazilie in de ‘roeien lichte dubbeltwee’. ,,Toen ik terugkwam uit Rio hoorde ik echt hoe het hier leefde", zegt Paulis.

Paulis groeide op in Dalen en werd daarom - een maand na haar topprestatie in Rio de Janeiro - in het dorp gehuldigd. Rond twee uur in de middag werd Paulis opgehaald bij haar ouderlijk huis waarna ze in een gele cabrio naar het Daler centrum werd gebracht.

Opgewacht door het college van de gemeente Coevorden, Miss Summer Dalen 2016 Chantal Scholten, gedeputeerde Henk Jumelet (Sport) en een paar honderd toeschouwers werd Paulis gehuldigd.

Voor wie het even niet meer goed voor de bril heeft: op vrijdag 12 augustus roeide Ilse Paulis samen met teamgenote Head naar de gouden plak op het water van Lagoa Rodrigo de Freitas. Sowieso al een prestatie van formaat. Maar helemaal wie bedenkt dat Paulis en Head pas sinds maart 2015 met elkaar in een boot zitten. Maar überhaupt nog meer dat ze aan de start konden verschijnen, want de 33-jarige Head brak afgelopen maart nog twee ribben na een harde val van de racefiets. Head was net op tijd hersteld, met de uiteindelijke winst met Paulis in Rio tot resultaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.