Daler kapster pakt wereldpodium

Kapster Manou Grijsen (23) van Team Twins in Dalen behoort tot een van de beste kleurspecialisten van de wereld. Een spannende internationale finale in Stockholm in oktober gaat uitmaken of de inwoonster van Nieuw-Weerdinge de titel mee naar huis mag nemen.

Onlangs won je de nationale titel New Talent Colorist van de zogenoemde Color Zoom Challenge. Dat betekende meteen een podiumplaats in de internationale finale met deelnemers uit de hele wereld. Hoe voelde dat?

„Ik vind het super! Het is de derde keer dat ik meedeed aan de nationale wedstrijd, dus het is echt heel leuk dat ik nu bij de winnaars zit. De wedstrijd wordt georganiseerd door haarproductenmerk Goldwell. Je maakt een creatieve interpretatie met producten van de nieuwe collectie. Per land en per categorie wordt een winnaar gekozen. De jury beoordeelt het model op basis van een ingestuurde foto. Het winnende kapsel moet je tijdens de internationale finale nog een keer creëren, maar dan live op een podium.”

Lijkt het je moeilijk om live te presteren?

„Ik heb er juist veel zin in. Natuurlijk zijn alle ogen op je gericht en heb je te maken met tijdsdruk. Binnen 3 uur moet het kapsel klaar zijn, terwijl je voor de nationale wedstrijd alle tijd kon nemen. Dat geeft wel extra druk, maar ik ga veel oefenen en veel voorbereiden.”

Wat weet je van de concurrentie?

„Ik heb foto’s gezien van het werk van mijn concurrenten. Straks staan we met z’n allen op de wedstrijdvloer om onze winnende kapsels klaar te maken. We zijn tegelijk aan het werk, dat is wel lastig. Zaak om je niet te laten afleiden en met je eigen ding bezig te zijn.”

Je zit nu zeven jaar in het kappersvak. Heb je altijd kapster willen worden?

„Ik heb heel lang getwijfeld tussen wiskundelerares en kapster. Dat is heel wat anders, haha. Ik ben blij dat ik voor het laatste heb gekozen. In dit vak kun je lekker creatief bezig zijn. Heerlijk.”

Wat ga je doen als je wint?

„Eerst een feestje vieren! En daarna... Als je wint, kom je in een internationaal team terecht dat zich bezighoudt met de haarmodelijn van 2018. Met het team ga je de wereld over om deze collectie te presenteren.”

Is Team Twins je dan kwijt?

„Nee, zeker niet!”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.