Van jongs af aan wilde hij disc-jockey worden op de landelijke radio. Dit voorjaar kreeg hij zijn kans. Danny Blom uit Hoogeveen is nu geregeld ‘s nachts te horen op Radio 538.

Hoe kan het ook anders: de uitzending van Radio 538 is bij Danny thuis op de achtergrond te horen. De studio die in beeld is, is de plek waar Danny tegenwoordig vaak tussen 4.00 en 6.00 uur ’s morgens te vinden en te horen is. Ook in huis heeft hij natuurlijk iets hangen wat aan radio doet denken. Een grote poster van het zendschip Veronica 538 aan de muur. Op de radio weet Danny goed uit zijn woorden te komen en ook tijdens een gesprek is hij razendsnel.

‘Iedereen is vrachtwagenchauffeur’

Danny Blom wilde altijd al radio-dj worden. Bijzonder, want niemand in de familie van Danny Blom werkt in de media. „Iedereen is vrachtwagenchauffeur. Waar de liefde voor radio dan vandaan komt? Ik heb geen idee. De eerste echte radioherinnering die ik heb is het luisteren naar YorinFM. Ook kan ik me Dennis Ruyer op 538 en Giel op 3FM nog goed herinneren. Ik luisterde dat ook vaak terug en dat doe ik nog steeds. Je bent nooit uitgeleerd.”’

loading

Begin maart werd Blom (27) , onderweg naar Hilversum, gebeld door Radio 538. Of hij wel wilde invallen, diezelfde nacht. „Ik deed sowieso al veel voor Radio 538. Ik volgde het talententraject, maar mocht ook namens de radiozender draaien bij de wedstrijden op het WK vrouwen vorig jaar in Frankrijk. Toen Menno de Boer van 538 belde was ik toch wel echt verrast. Ik had wel via via gehoord dat ze me misschien een keer wilden testen, maar toen was het in een keer plotseling. Maar goed ook misschien, want als ik het een dag van tevoren had geweten, had ik geen oog dicht gedaan.”

Een hoge piepstem

Blom begon op zijn vijftiende bij Streekradio in De Wolden. Noodgedwongen als geluidstechnicus. „Ik kon ook niet anders, want toen had ik nog echt een hoge piepstem. Het was wachten op het moment dat ik de baard in de keel kreeg. Toen kon ik daar radio maken en al snel wilde ik meer. Natuurlijk had ik het idee dat heel Nederland naar me luisterde als ik bij Streekradio aan het werk was. Geweldig eigenlijk, want ik deed echt alsof ik op de landelijke radio te horen was. was en als ik dat nu terugluister dan denk ik: ‘dat was eigenlijk best slecht’! Maar het was een prachtige tijd. Ik moest van Pesse naar de studio in Zuidwolde. Heel soms ging ik op de fiets, maar meestal bracht mijn opa mij er heen. Daar heb ik mooie herinneringen aan.”

loading

Hij had het naar zijn zin bij Streekradio, maar Danny wilde meer. „Ik stuurde demo’s in naar verschillende radiostations en kwam bij de opleiding van 3FM terecht. Zij beoordeelden wat ik maakte en samen met diegene die het talententraject onder zijn hoede had nam ik mijn uitzendingen door. Ook ging ik vanaf 2017 iedere week naar Radio 538 om een programma te maken op XM, het opleidingsstation van Talpa. Dat was heel tof. Alle grote dj’s liepen daar altijd rond en ik leerde er echt van.”

Blom begon in 2013 bij Simone FM. Eerst op zaterdag, daarna doordeweeks van 12.00 tot 15.00 uur, om vervolgens met collega Patrick Wolda elke werkdag van 16.00 tot 19.00 uur een programma te presenteren. SimoneFM is volgens Blom sowieso een kweekvijver voor talent. „Anton Giep bijvoorbeeld, die is nu als nieuwslezer te horen op QMusic. Hij is bij Simone begonnen. Ook Jordi Warners, die nu dj is bij Qmusic, was werkzaam bij SimoneFM. Jordi heeft ook nog een tijd bij Radio538 gezeten achter de schermen.”

Logopedist werkt aan zijn Drentse accent

Of er voor Blom ook zo’n toekomst is weggelegd, is nog niet duidelijk. „Wat ze precies met mij van plan zijn weet ik daarom nog niet. Maar we zien het wel. Het allerliefste zou ik op de dag terechtkomen.” Zijn Drentse accent is nog wel een dingetje, daarvoor heeft hij in Hilversum een logopedist.

loading

„Iedere jonge voetballer hoopt ook ooit in het Nederlands elftal te voetballen en 538 is toch een beetje het Nederlands elftal van de radiowereld.” En daar heeft hij veel voor over. ,,Ik kom vaak ’s morgens om 8 uur thuis en echt mijn hele ritme is naar de kloten, maar dat hoort erbij.” Wanneer Blom weer op de radio te horen is, weet hij nog niet. ,,Ze kunnen me ieder moment bellen. Als ik gevraagd wordt, rij ik heen. Radio maken is geweldig. Mensen luisteren naar je. Dat komt niet zo vaak voor in mijn privéleven”, zegt hij gekscherend.

Veel toffe reacties krijgt hij zeker uit zijn omgeving. „Ook van luisteraars die me al hoorden toen ze naar SimoneFM luisterden. Er bellen best veel mensen uit Drenthe als ik aan het werk ben. Leuk, want je merkt dan toch een bepaalde verbondenheid. En ja, soms praat ik voor de grap dan toch nog even plat.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe