'Dansshow Move-It! in Emmen gaat gewoon door' (maar organisatie houdt kort lijntje met GGD Drenthe over coronavirus)

Move-It! Foto: Anne-Jan van der Leest

De organisatie van dansshow Move-It!, die komende zaterdag in sporthal Angelslo in Emmen plaatsvindt, heeft nauw contact met het RIVM en GGD Drenthe in verband met het coronavirus.

Dat meldt Judith Veenstra namens de organisatie.

Tijdens de dansshow maken zeker 500 dansers hun opwachting voor de ogen van ongeveer 700 toeschouwers. ,,Ja, Move-It! gaat gewoon door”, zegt Veenstra. ,,Maar mocht het RIVM of GGD Drenthe anders adviseren, dan volgen we dat natuurlijk op. Tot nu toe heersen er onder de aangemelde dansgroepen geen paniek of vragen.”

Extra schoonmaakrondes

Aan de show doen 74 dansgroepen uit het Noorden mee, afkomstig uit onder meer Coevorden, Emmen, Klijndijk en Stadskanaal. ,,Natuurlijk zorgen we voor extra schoonmaakrondes, voldoende handzeep en schudden we geen handen.”

Daarnaast besloot de organisatie om voor de zevende editie minder toeschouwers toe te laten. Veenstra: ,,Normaliter gaan we uit van maximaal 1000 mensen op de tribune, maar in verband met het coronavirus houden we het dit jaar bij maximaal 700. Niet overbezet, het moet wel leuk blijven.”

‘Geen jury, alleen maar winnaars’

Dansshow Move-It! wordt georganiseerd door Marloes Kamphuis (dansstudio MK Beats, Klijndijk) en Judith Veenstra, Helga Veenstra en Romina Caria (dansstudio In2Dance, Coevorden) en bestaat uit een middag- en avondprogramma dat respectievelijk om 14.00 en 20.00 uur start.

,,Er is geen jury, er zijn alleen maar winnaars”, zegt Veenstra. ,,We hopen zaterdag ook weer op een groot feest met een gemoedelijke sfeer en waar de dansers van elkaars optredens genieten.”

Kaarten zijn te koop via deze link . Aan de deur worden geen kaarten verkocht.

menu