Darlington Isaacs: ,,Help ons, we gaan hieraan kapot"

De Asser broers Darlington en Prosper Isaacs zijn dinsdagmiddag aangekomen op het Haagse Binnenhof. Daar overhandigen ze, samen met een groep sympathisanten, een petitie aan Tweede Kamerleden van D66, PvdA, SGP, ChristenUnie en SP. De broers, die al vijftien jaar in Nederland wonen, wachten nog altijd op een definitieve verblijfsvergunning.

De Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma (D66), Attje Kuiken (PvdA), Joel Voordewind (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP), Linda Voortman (GroenLinks) en Sharon Gesthuizen (SP), namen de petitie namens hun partijen in ontvangst. De petitie, bestemd voor staatssecretaris Klaas Dijkhoff, is door 12.840 mensen ondertekend. Darlington Isaacs deed een emotioneel beroep op de Kamerleden: ,,Help ons, we gaan hieraan kapot!" Kamerlid Voortman van GroenLinks beloofde zich achter de schermen voor de broers te zullen inzetten.

Kamerleden nemen de petitie van de broers Isaacs in ontvangst. FOTO DVHN/HENK WOLLERICH

De groep vervolgde hun weg naar het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag. Daar werd de petitie in ontvangst genomen door een lachende Rob van Lint, hoofd van de Immigratie- en naturalisatiedienst (IND). Toezeggingen wilde van Lint echter niet doen.

Het hoofd van de IND krijgt de petitie van Prosper Isaacs. FOTO DVHN/HENK WOLLERICH


Assen

Voordat de groep dinsdagochtend in een bus naar Den Haag vertrok verzamelden ze zich bij het politiebureau in Assen, waar de broers iedere dinsdag een stempel moeten halen. Er werd een lied ten gehore gebracht over het gevecht om Darlington en Prosper Isaacs een verblijfsvergunning te bezorgen. De broers lopen nog iedere dinsdag het risico het land te worden uitgezet.

De in Sierra Leone geboren broers bedanken de sympathisanten voor hun steun. ,,Jullie geven ons ons leven terug", zeiden ze. Het Asser PvdA-raadslid Luc Rengers, dat zich al jarenlang inspant voor de broers, zei eerder te geloven in een goede afloop. ,,Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft al twee keer een verzoek van de broers afgewezen. Er is veel maatschappelijk draagvlak. Dat blijkt uit alles, je kunt er niet meer omheen. Bovendien: hoe langer het duurt, hoe inhumaner het wordt."

PvdA-raadslid Luc Rengers met Darlington en Prosper voor het politiebureau. FOTO DVHN/HENK WOLLERICH

PvdA-raadslid Luc Rengers met Darlington (links) en Prosper (rechts).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.