De Boerhoorn in Rolde blijft een ontmoetingsplek

Het multifunctioneel centrum De Boerhoorn moet de plek blijven waar Roldenaren elkaar ontmoeten, maar het moet goedkoper en daarom waarschijnlijk kleiner.

Met die insteek gaat de raad van Aa en Hunze komende maand de toekomst van het centrum bepalen. In een voorstel over die toekomst kiezen B en W nadrukkelijk voor behoud van het sportgedeelte van het complex, forse besparing op de beheerskosten en het inpassen van een gezondheidscentrum. En de naastgelegen Jan Thiesschool wordt erbij betrokken als er gekozen wordt voor gedeeltelijke nieuwbouw. Volgens het college wordt het complex nu te weinig gebruikt en is het te duur in beheer en onderhoud. Omdat het gezien wordt als essentieel voor Rolde is het zaak om het aantrekkelijker te maken voor meer gebruikers.

Die gebruikers zouden het gebouw zelf moeten beheren, zodat er voor de gemeente alleen een coördinerende rol overblijft. De Boerhoorn kan dan vallen onder een nieuwe beheersstichting. De gemeente houdt er nadrukkelijk rekening mee dat het complex te groot blijft om het betaalbaar te maken. Dan is gedeeltelijke vervanging een optie. Ook energiebesparende maatregelen worden goed onderzocht.

Volgens wethouder Henk Heijerman staat voorop dat De Boerhoorn moet blijven. Dat is ook nadrukkelijk de boodschap die de Roldenaren hebben gegeven tijdens een inloopbijeenkomst over de toekomst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.