Claudia de Breij bij dodenherdenking Kamp Westerbork

Cabaretier en tv-maker Claudia de Breij treedt op bij de dodenherdenking op 4 mei bij het Nationaal Monument Westerbork op het terrein van Kamp Westerbork.

Tijdens de herdenking zingt de Breij een aantal nummers, waaronder Mag ik dan bij jou. ,,Herdenken op 4 mei is heel belangrijk voor mij. Vroeger al, van huis uit, maar nu ik volwassen ben en de wereld zie veranderen nog meer”, zegt De Breij.

Het Herinneringscentrum is blij met de komst van de Utrechtse. ,,Claudia de Breij stond op een lijstje van mensen die we graag nog eens wilden hebben. In 2011 werkte ze mee aan de cd Wat zou ik doen? We hebben haar al eens eerder gevraagd voor de herdenking van 4 mei, maar toen lukte het niet. Nu komt ze dat prachtige lied vertolken.”

Vorig jaar trad Douwe Bob op, daarvoor Tim Knol. ,,We proberen een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met de herdenking. De muziek van de artiesten die komen past qua thematiek, maar ook zijn het allemaal mensen die geëngageerd zijn”, zegt directeur Dirk Mulder van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

De Breij: ,,De geschiedenis herhaalt zich zelden letterlijk, maar ze rijmt wel. Daarom is het belangrijker dan ooit om stil te staan bij ons verleden. Dat ik daar op zo’n dramatische plek als voormalig Kamp Westerbork een bijdrage aan mag leveren, vind ik heel bijzonder en een grote eer.”

De dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork begint op 4 mei 2018 om 19.00 uur met een stille tocht en is voor iedereen toegankelijk. Het verdere programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

menu