De Groene Uilen verliest opnieuw

De basketballers van De Groene Uilen verloren voor de zesde keer dit seizoen. Nu ging de ploeg van coach Hans Nieboer met 83-92 onderuit tegen Landslake Lions. Red Giants blijft winnen. Dit keer ging dat niet zonder slag of stoot tegen de Hoppers uit Hoorn: 86-73.

De Groene Uilen verloor in feite van Landslake Lions door een zeer slecht tweede kwart. ,,Zij schakelden een tandje bij en wij deden een tandje kalmer aan’’, had coach Nieboer gezien. ,,Mooi dat we 83 punten kunnen scoren, maar meer dan 90 tegen is te veel.’’

Via tussenstanden van 12-20, 43-34 en 66-56 leek een zege nog mogelijk. De Groene Uilen kon het lengteoverwicht echter niet uitbuiten. Jelte Helfferich was topscorer met 22 punten.

Red Giants pakte in Meppel de achtste zege en blijft koploper. De Hoppers Hoorn kon lang bijblijven, maar kwam in het laatste kwart te kort tegen de matig spelende Meppelers.

,,Alleen Arno Bunnig (topscorer met 29 punten) en Bas Rozendaal haalden een prima niveau’’, vond coach Patrick Koning. Via tussenstanden van 23-19, 38-40 bij rust en 65-61 na het derde kwart zat de wedstrijd bij 72-64 stevig ‘in de knip’ van Red Giants.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.