De Huttenheugte in Dalen verbouwt voor 20 miljoen

De Huttenheugte in Dalen gaat voor ruim 20 miljoen euro verbouwen. ,,We moderniseren onze bungalows en krijgen meer attracties”, zegt manager Harry Bakker.

Center Parc De Huttenheugte gaat alle 658 bungalows opknappen. Ook de wegen moeten aangepakt worden net als de nutsvoorzieningen. Bakker: ,,Alle bungalows krijgen bijvoorbeeld een afwasmachine. Daarvoor moet het elektriciteitsnet wel aangepast worden.”

Attracties

Ook krijgt het vakantiepark extra attracties als een klimpad door de bomen, escaperooms en golfbanen. Bakker hoopt dat de vernieuwingen binnen vijf jaar klaar zijn. Dan staan er drie typen bungalows op De Huttenheugte van de klasse comfort tot vip met designmeubels en sauna.

De modernisering van De Huttenheugte maakt deel uit van een vernieuwingsslag van Center Parcs, dat 50 jaar bestaat. Alle 21 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk gaan op schop. Kosten 200 miljoen euro. Daarnaast opent Center Parcs drie nieuwe parken: in Zuid-Duitsland, bij Disneyland Parijs en in Belgie. Een investering van nog eens 800 miljoen. Ook heeft het bedrijf plannen voor parken in China.

Het park bij Dalen bestaat sinds 1972 en is niet het enige Center Parc in het Noorden. In Emmen staat Parc Sandur, ook onderdeel van Center Parcs, maar dat is kleiner en heeft alleen vrijstaande huizen en geen geschakelde bungalows en groot subtropische zwembad als op de andere vakantieparken.

750.000 overnachtingen

De 658 bungalows van De Huttenheugte hebben samen 3000 bedden en zijn goed voor 750.000 overnachtingen per jaar.

De Huttenheugte is volgens Bakker de grootste werkgever in de gemeente Coevorden. Er werken 650 mensen, voor een groot deel parttimers en jongeren die hier een weekeindebaantje hebben gevonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.