De Nieuwe Kolk (DNK) in Assen is aan het verbouwen. In de zomer van dit jaar is de balie verplaatst en staan er ticketzuilen voor de bios. Nu begint de tweede fase van de verbouwing.

„Onze ambitie is om De Nieuwe Kolk (DNK) gebruiksvriendelijker te maken. We hebben de balie naar voren getrokken en de kassa daar uitgehaald. Voor de bioscoop hebben we ticketzuilen neergezet zodat bezoekers zelfstandig hun tickets kunnen kopen”, zegt Irene van der Molen, Marketing Manager van DNK. „We willen ervoor zorgen dat bezoekers zo min mogelijk worden gestoord.”

Twee routes naar het theater

Nu de tweede fase van start gaat wordt er gewerkt aan hele andere dingen. „Er is een trap gebouwd vanuit de bibliotheek naar de Nivo foyer gaat”, vertelt Van der Molen. De Nivo foyer is de ruimte tussen de theaterdeuren. „Daardoor zijn er twee routes naar het theater. Dat is met het coronavirus helemaal handig want nu kunnen bezoekers langs twee kanten de zaal in.”

De bedoeling is dat de Nivo foyer in de toekomst voor meerdere dingen gebruikt wordt. „Hier kunnen dan evenementen georganiseerd worden, maar er kunnen ook studie- en werkplekken komen”, zegt Van der Molen. „We maken zo beter gebruik van ons gebouw.”

'Corona heeft voor een stroomversnelling gezorgd'

Het idee voor de verbouwing bestaat al een tijdje. „In 2018 zijn de eerste plannen geschetst. Corona heeft eigenlijk een beetje voor een stroomversnelling gezorgd” zegt Van der Molen. „We moesten ineens met alleen pinnen en minder contact gaan werken. Toen kregen we subsidie vanuit het Kickstart Cultuurfonds. Het was een samenloop van omstandigheden.”

Volgens Van der Molen kost de tweede fase van de herinrichting zo’n 20.000 euro. „Het duurt nog wel even voordat het is afgerond. Voor daarna hebben we wel wensen, maar we moeten dit eerst afronden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe