Zwaar door corona getroffen verpleeghuis De Omloop in Norg overstelpt met bloemen, kaarten en chocolade. 'Bedankt voor alles'

Verpleeghuis De Omloop in Norg is zwaar getroffen door corona. Foto: Archief DVHN/Marcel Jurian de Jong

Bloemen, kaarten, knutselwerkjes, cadeautjes en chocolade, héééél veel chocolade. Het personeel van het zwaar door corona getroffen verpleeghuis De Omloop in Norg is overspoeld met steunbetuigingen. ,,Heel erg bedankt.”

,,De bloemen stonden hier voor de deur. We kregen zo’n tweehonderd kaartjes, niet alleen uit de buurt, ook uit Limburg en Brabant. Van collega’s die weten wat we doormaken.” Rina Timmer is verzorgende individuele gezondheidszorg in verpleeghuis De Omloop in Norg.

Ze is samen met haar 25 collega’s onder de indruk van alle steun die het verpleeghuis de afgelopen weken ontving. Naast bloemen en kaarten zijn er onder meer knutselwerkjes, cadeautjes en chocolade afgeleverd , héééél veel chocolade.

Nare periode

Het personeel van De Omloop wil iedereen ‘heel erg bedanken’ die het verpleeghuis de afgelopen nare periode een hart onder de riem heeft gestoken. ,,Het heeft ons erg goed gedaan”, zegt kwaliteitsverpleegkundige Trienke Meter.

In het verpleeghuis voor mensen met dementie overleden 14 van de 24 bewoners aan corona en raakten nog eens zes besmet. Ook vijftien personeelsleden testten positief op het virus. De Omloop is het zwaarst getroffen verpleeghuis in het Noorden in de tweede coronagolf. Meter: ,,We werden een klein coronaziekenhuis in plaats van een verpleeghuis waar mensen in de woonkamer zitten en activiteiten doen.”

loading

Het ging zo snel

,,We kwamen in een heel heftige periode terecht. Het ging zo snel. Bewoners die maandag ziek werden, overleden woensdag. We vragen ons nog steeds af hoe het ons is overkomen. We gingen maar door, op de automatische piloot. Hard werken. Het daalt nu pas in wat we hebben meegemaakt”, vertelt Rina Timmer. De tranen spelen op als ze er over vertelt. ,,Het raakt ons diep.”

Ze is niet bang geweest ook besmet te raken. ,,We hebben beschermende kleding en continue zijn we er erop gewezen wat we moesten doen. Elke week zijn we getest. Ik voel me hier veiliger dan in de supermarkt. Ik was meer bang voor thuis. Een collega van mijn man vroeg regelmatig hoe het mij was. Hij was bang dat mijn man het virus zou meenemen naar zijn werk.”

Collega’s sprongen in

De werknemers van De Omloop zijn hun collega’s van Dignis en Lentis dankbaar die insprongen toen de helft van het personeel van het verpleeghuis besmet raakte en ziek thuis zat. Trienke Meter: ,,Ze kozen er bewust voor om bij ons te komen te werken.”

Het verpleeghuis verloor meer dan de helft van het aantal bewoners. Hun kamers staan leeg. Meter: ,,Het verlies gaan we proberen een plek te geven de komende tijd. Gelukkig zijn de overige bewoners opgeknapt en zijn de meeste collega’s ook weer beter.”

Woensdag uit isolatie

Een schoonmaakbedrijf is bezig alle kamers en kantoren van De Omloop te desinfecteren. Trienke Meter: ,,Woensdag gaan we uit isolatie. Dan proberen we de draad weer op te pakken. Dan zijn ook nieuwe bewoners welkom. De beschermende pakken kunnen dan uit, gelukkig.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu