De Sprookjeshof wordt volwassen

De Sprookjeshof in Zuidlaren verbreedt zich. Een stevige verbouwing moet een nieuw restaurant opleveren, dat ook een volwassen publiek aanspreekt.

Er waait een frisse wind door Zuidlaren. Nadat het ondernemersduo Fred Dalebout en Frans Kappenburg het Brinkhotel een metamorfose deed ondergaan, doet zich nu iets soortgelijks voor aan de Groningerstraat, bij Sprookjeshof Zuidlaren.

’t Hof van Zuidlaren

Het krioelt er momenteel van de schilders, bouwvakkers en installateurs. Met man en macht werken zij aan een stevige verbouwing van de serre. Hier wordt, net als in het Brinkhotel, een grote, open ruimte gecreëerd. Die moet een brasserie opleveren, waar je kunt lunchen, dineren, borrelen of koffie met taart kunt eten.

,,De brasserie krijgt een nieuwe naam: ’t Hof van Zuidlaren’’, vertelt bedrijfsleider Jacqueline Burgers. ,,We willen hiermee een wat breder publiek aanspreken, dus niet alleen mensen met kinderen. Je moet hier ook met een zakenrelatie kunnen afspreken, of gewoon lekker genieten van de omgeving.’’

De nieuwe eigenaar van de sprookjeshof, Tjebbe Haringa, kiest er nu dus voor de doelgroep sterk uit te breiden. Toen hij het attractiepark een jaar geleden overnam en zijn plannen in deze krant uit de doeken deed, had hij het nog vooral over nieuwe attracties en meer marketing, om vanuit heel Noord-Nederland kinderen naar de sprookjeshof te lokken.

Vernieuwing

Afgelopen winter haalde hij al het China Light Festival naar de sprookjeshof. Hiermee kon hij ook in dit seizoen bezoekers trekken. Het weer speelde de sprookjeshof wel parten: het was ongewoon warm of het was er mistig, waardoor de belangstelling de eerste maanden tegenviel.

Het interieur van het restaurantgedeelte van de sprookjeshof was gedateerd, vindt Burgers. ,,Er hingen grote en zware gordijnen voor de ramen. Die belemmerden het uitzicht. Er komt wel weer wat voor de ramen, maar dat wordt veel minder massief. En het interieur wordt compleet vernieuwd.’’

Niet één, maar twee vernieuwde horecagelegenheden

Komend weekend begint met Pasen het nieuwe seizoen voor de Sprookjeshof. Burgers: ,,Helaas lukt het niet de nieuwe brasserie voor die datum klaar te krijgen. We hopen het nu medio april te kunnen openen. Het moet echt perfect zijn voor we open gaan.’’

Het is in korte tijd wel de tweede geheel vernieuwde horecagelegenheid voor Zuidlaren. Burgers is niet bang voor concurrentie. ,,Ons concept is wel anders dan het Brinkhotel. Wij doen waar wij goed in zijn en denken daarmee genoeg klanten te trekken.’’

menu