De Wolden als milieu-vliegwiel

Elke euro die de gemeente De Wolden beschikbaar stelt voor energiebesparing, levert ruim 5,50 euro op aan maatregelen en investeringen.

Dit blijkt uit een evaluatie van de effecten van het gemeentelijke milieubeleid over de periode 2010 tot 2015. In die jaren stelde de gemeente 325.000 euro aan subsidie beschikbaar om huiseigenaren te stimuleren energie te besparen. ,,Dit heeft gewerkt als een vliegwiel. Uiteindelijk is hierdoor voor ruim 1,8 miljoen euro aan maatregelen getroffen en investeringen gedaan’’, zegt wethouder Jan ten Kate (Gemeentebelangen).

Met gepaste trots meldt hij dat vrijwel alle ambities op het gebied van milieu en duurzaamheid ruimschoots zijn gehaald. Zo is met de inzet van een extra container voor plastic, metaal en drankkartonnen vorig jaar ongeveer de helft van het verpakkingsmateriaal ingezameld.

Voor volgend jaar wil het college van B en W graag zonnepanelen op het gemeentehuis plaatsen. Met inwoners en ondernemers wil het college een actieplan opstellen om samen energie te besparen en duurzame energie op te wekken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.