De Wolden druk met cultuurexplosie

Hoewel De Wolden niet de Drentse Culturele Gemeente van 2017 is geworden, zet de gemeente volgend jaar toch vol in op cultuur.

,,Vanwege de verkiezing van culturele gemeente hadden we de nodige activiteiten voorbereid. Dat we het niet zijn geworden, is voor ons geen reden die activiteiten van het programma te schrappen. Zou zonde zijn om de inwoners van De Wolden al deze leuke dingen te onthouden en we vinden cultuur belangrijk voor onze inwoners’’, zegt Linda Vork, woordvoerster van de gemeente De Wolden.

Gemeente, Cultureel Platform De Wolden, Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe en de beide cultuurcoaches van de gemeente trekken gezamenlijk op. De coaches vormen de verbinding tussen de gemeente en het culturele veld.

Programma

Op het programma staan onder meer een internationaal verhalen(vertel)festival, een filmfestival voor en door jongeren en een zogeheten cultuurexplosie. Kunst en cultuur krijgen ook nadrukkelijk een plek in het onderwijs. ,,We willen op heel veel vlakken meer aandacht aan cultuur schenken. Niet alleen tijdens de lessen op de basisscholen, maar bijvoorbeeld ook in de bibliotheken.’’

Onder de cultuurexplosie wordt verstaan een reeks evenementen, die vorm en inhoud krijgen door de mensen zelf. Er geldt maar één criterium: de activiteit moet een extra impuls geven aan de cultuur. ,,Denk aan een festival in theaterkuil De Falieberg, een kunstveiling, een videoprojectie op het gemeentehuis of meer aandacht voor klassieke muziek.’’

Om alle ideeën handen en voeten te geven, is het Cultureel Platform De Wolden naarstig op zoek naar creatieve geesten. Er zijn inmiddels werkgroepen gevormd, die de nodige versterking kunnen gebruiken. Gedacht wordt aan mensen die kunnen organiseren, schrijven of filmen en mensen die geïnteresseerd zijn in de (voorlopige) programmaonderdelen. Aanmelden kan via info@cultureeldewolden.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.