De Wolden en Hoogeveen halen mooi cijfer

Hoogeveen ligt opvallend goed bij de plaatselijke ondernemers, terwijl De Wolden vooral veel tevredenheid oogst onder de inwoners. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

De gemeente Hoogeveen krijgt van de plaatselijke ondernemers een 7,0 als rapportcijfer. De gemiddelde Nederlandse gemeente van vergelijkbare grootte blijft steken op een 6,8.

‘Kleine buur’ De Wolden krijgt van de plaatselijke ondernemers een 6,9 en dat is eveneens een iets hoger cijfer dan de gemiddelde gemeente van deze omvang. Die moet het doen met een 6,8.

Zessen

De eigen inwoners hebben voor de gemeente Hoogeveen het cijfer 6,5 over. De ‘hoofdstad’ van Zuidwest-Drenthe blijft daarmee wel iets achter bij het landelijke gemiddelde, want Nederlandse gemeenten van dezelfde omvang scoren gemiddeld een 6,7.

De Wolden doet het onder de eigen inwoners wel prima: deze gemeente krijgt een 6,9, terwijl de gemiddelde gemeente van vergelijkbare omvang zich met een 6,5 tevreden moet stellen.

Onderzoek

De resultaten van de onderzoeken zijn via waarstaatjegemeente.nl te bekijken. Aan de peiling hebben in Drenthe dit jaar alleen de twee genoemde gemeenten in de Zuidwesthoek van de provincie meegedaan.

Een soortgelijk onderzoek is in Tynaarlo wel in volle gang, maar dat moet nog worden afgerond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.