De beste keet van Nederland staat in Drenthe

Zuipketen worden ze vaak weinig respectvol genoemd. De beste van 2016 is Keet ATF in Fluitenberg. Dat meldt plattelandsjongeren.nl.

Die organisatie vindt dat keten belangrijk zijn en geen negatief imago verdienen. De club (13.000 leden en 230 afdelingen in heel Nederland) is ervan overtuigd dat jongeren prima alles rondom hun keet verantwoord zelf kunnen regelen.

Daarom is er ook al zeven jaar een landelijke wedstrijd. Keten worden niet beoordeeld op drankomzet. Wel kunnen ze punten scoren met goed alcoholbeleid, brandveiligheid, huisregels, activiteiten, noodnummers en EHBO, betrokkenheid ouders en uitstraling.

In 2014 was de winnaar ook al Drents: Keet Beun in Peize. Nu dus ATF in Fluitenberg, die naast de titel Beste Keet van Nederland 2016 ook een optreden wint van boerenrockband Mooi Wark. Tweede werd Keet N. H. Boerkes in Limburg. De winnaar van 2015, Keet de Kelder in Groningen, werd nu derde.

De wedstrijd begon in juli 2016. Tientallen keten meldden zich via de website www.keetkeur.nl of plattelandsjongeren.nl aan. Een jonge Keetadviseur gaf bij iedere deelnemende keet een workshop en voerde een keuring uit. Keetadviseur Tim kwam over de vloer bij ATF, waar een actieve groep van vriendengroep (allen tussen de 20 en 30 jaar) geregeld bij elkaar komt. De après-ski-achtige keet heeft buiten een terras met een werkende fontein en binnen springt de groen-witte gehalveerde Volkswagen Transporter in het oog.

De huidige vriendengroep heeft de keet overgenomen van een oudere broer. Ze dragen hun kennis nu weer over aan de zoon van dezelfde broer die er ooit mee begon. ‘Een verantwoorde toekomst van keet ATF lijkt verzekerd’, concludeert plattelandsjongeren.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.