De energie voor Formule 1 op Assen is enorm

Ze zijn er zelf haast van ondersteboven. De initiatiefnemers van Businessclub Grand Prix Assen (GPA) hadden niet gedacht dat hun poging om de Formule 1 in 2020 naar het TT Circuit te halen zo snel zo veel zou losmaken in het Noorden.

Een voorbeeld is ondernemer Jan Schutrups uit Exloo. Hij kreeg maandag het verzoek of hij voor Grand Prix Assen de regio Emmen onder zijn hoede wilde nemen.

Steun van alle noordelijke clubs

Dat wilde Schutrups. Nog in de wolken van de fabuleuze winnende treffer van FC Emmen-speler Anco Jansen tegen FC Den Haag belde hij naar Emmen-directeur Wim Beekman.

Steun van FC Emmen voor de businessclub? Vanzelf. Maar daar bleef het niet bij, want ook FC Groningen en SC Heerenveen gaan bij komende wedstrijden in het stadion de hashtag #hupassen laten zien.

Energie is enorm

De energie is echt enorm, zegt woordvoerder Joost van Keulen. Renske Bos bijvoorbeeld, sinds kort is de voormalige eigenaresse van Bos&Bos catering tot de club toegetreden. Uit haar bestand peurde ze direct tienallen leden voor de businessclub.

,,Het is ontploft’’, zegt Hanneke Bruggeman, bestuursvoorzitter van de club.

Elk lid betaalt 1000 euro. Het aantal leden bestaat inmiddels uit meer dan honderd ondernemers en particulieren. Om campagne te voeren heeft de businessclub nu meer dan een ton tot haar beschikking.

Sportieve competitie met Zandvoort

In de TT Hall lanceerde GPA dinsdagavond de eerste campagne-activiteit. Twee miljoen brillen worden vanaf woensdag verspreid over het hele land.

Die brillen zijn voorzien van de hastag #hupassen. ,,Maar er zijn ook brillen met #hupzandvoort’’, zegt Stef van der Ziel. ,,Want dat willen we, een sportieve competitie.’’

Het circuit in Zandvoort dingt ook naar de race in 2020. De race moet in de eerste plaats in Nederland gehouden worden, zegt GPA. Bij voorkeur in Assen, maar zo niet, dan in elk geval in Zandvoort.

Gunfactor voor Assen

Van der Ziel: ,,Als je kijkt naar polls op internet dan heeft Assen de gunfactor, maar we moeten het zowel Assen als Zandvoort gunnen. Daarom zeggen we ook Hup Nederland.’’

Aan de brillen die deze week in Nederland hun weg naar het publiek vinden, is een wedstrijd gekoppeld. Grand Prix Assen hoopt dat mensen een selfie maken met de bril. Voor de makers van de beste selfies zijn toegangskaarten beschikbaar voor de Formule 1 race op Spa-Francorchamps.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.