De leraren staken, dus steken de kinderen de handen uit de mouwen in Echten (+video)

Staken? Jazeker, maar ook de handen uit de mouwen op het plein van obs Het Echtenest in Echten.

Kinderen, ouders en onderwijzers bouwen er vandaag gezamenlijk aan de toekomst. Het team van Het Echtenest greep de stakingsdag aan om op het plein een heus huttendorp te bouwen. En ondanks de kou beleven de kinderen daar zichtbaar plezier aan.

Slepen met pallets en planken

Het geluid van kloppende hamers is deze woensdag al van verre te horen. Kinderen slepen met pallets en planken, zijn druk in de weer met hamers en zagen.

,,Ja geweldig’’, zegt Corina Zantinge, leerkracht van groep 6, 7 en 8. Het hout, een vrachtwagen vol, is geschonken. Ouders namen gereedschap mee en de rest ging vanzelf.

‘Laten zien hoe leuk onze school is’

Met 34 leerlingen is Het Echtenest een kleine dorpsschool. ,,om te laten zien hoe leuk onze school is, hebben we alle kinderen uit de omliggende dorpen uitgenodigd. En dat pakte heel goed uit, want ons leerlingenaantal is vandaag verdubbeld. Of we hopen dat ze blijven? Al is het er maar een’’, lacht Zantinge.

Houten hutten bouwen in Echten. Foto: DvhN

De ouders, die volop meewerkten, zijn vol lof over de actie. ,,Dit is echt heel leuk. Mijn kinderen gaan hier niet naar school, maar dit vind ik heel mooi bedacht en uitgevoerd’’, aldus een van de ‘vreemde’ moeders.

Schaft met warme chocolademelk

En zoals het hoort in de bouw was er om 10 uur schaft: warme chocolademelk met slagroom.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.