De man die in 2019 in Drouwenerveen is bewerkt met een drilboor, is ook opgehangen en gewaterboard

Tjeerd H. werd zwaar mishandeld. 

De 39-jarige man die vorig jaar februari in zijn woning in Drouwenerveen is overvallen, is vele malen erger toegetakeld dan bekend was. Ondernemer Tjeerd H. is niet alleen met een boormachine bewerkt, hij is ook opgehangen en gewaterboard.

In een video, in handen van Dagblad van het Noorden en De Telegraaf , doet de 39-jarige Tjeerd H. gedetailleerd uit de doeken hoe hij vorig jaar is gemarteld in zijn woning .

‘Ze stopten een doucheslang in mijn mond’

Het slachtoffer vertelt onder meer hoe hij aan zijn nek is opgehangen terwijl zijn handen achter zijn rug waren gebonden. Ook hebben de daders het bad in zijn woning in Drouwenerveen vol laten lopen met het doel hem te verdrinken. ,,Toen stopten ze de doucheslang in mijn mond en vulden mij met water”, vertelt Tjeerd H.

Het slachtoffer brak uiteindelijk vier botten in zijn gelaat, dat aan de linkerkant gevoelloos is geraakt.

Vuurwapen op het hoofd

Op 10 februari vorig jaar werden de ondernemer, die zijn geld heeft verdiend met de handel in bitcoins, en zijn 4-jarige dochtertje overvallen in hun woning in Drenthe. De drie belagers waren verkleed als leden van een arrestatieteam en martelden H., oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Groningen, een uur lang in zijn eigen huis.

Het meisje werd opgesloten, maar bleef ongedeerd. De overvallers eisten geld en boorden met een steenboor zeven gaten in zijn linkerbeen en -voet. Ze drukten het slachtoffer, die ze ook schopten en sloegen, een vuurwapen op het hoofd.

H. zit nog steeds ondergedoken. Hij en zijn gezin zijn de afgelopen periode ‘meerdere malen met de dood bedreigd’, zo vertelt de ondernemer die eigenaar was van het bedrijf TravelFlex.

loading

‘TravelFlex van Tjeerd H. een groot bedrog’

Tientallen mensen zijn naar Tjeerd H. op zoek omdat ze claimen te zijn opgelicht door hem en zijn bedrijf TravelFlex. Ze houden hem verantwoordelijk voor het verliezen van veel geld. Of de overval hiermee verband houdt, is onbekend. De overvallers gingen zeer professioneel te werk.

Volgens oud-investeerders en ex-werknemers - het bedrijf bestaat inmiddels niet meer - is TravelFlex een groot bedrog. Volgens hen zijn miljoenen euro’s verdampt, beloftes niet nagekomen en wachten oud-werknemers nog op geld. H. ontkent dit zelf met klem.

De politie Noord-Nederland laat weten op de hoogte te zijn van de video. Vorige maand staakte de politie het onderzoek naar de brute woningoverval. Er was weliswaar in november nog wel een verdachte opgepakt, maar die is weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

menu