De racedag in een notendop: dit mogen wij verwachten op deze TT-zondag

Het is zover, de racedag is aangebroken. Assen is klaar voor de TT.

Vlak na half negen beginnen de coureurs van de Moto3 aan hun warming-up, maar veel eerder al zijn tienduizenden fans op pad gegaan naar het circuit. Om een verkeerschaos zoals vorig jaar te voorkomen hebben de autoriteiten een uitgebreid verkeersplan opgetuigd. Zet je navigatie uit en volg de borden, zo luidt het devies.

Naar de TT? Zo ontwijk je de files
Lees verder

Wie de drukte op de weg wil mijden kan het openbaar vervoer nemen, want ondanks de acties in het streekvervoer rijden er extra bussen van en naar het circuit.

Met de bus naar de TT en het TT Festival in Assen? Check hier de lijnen
Lees verder

Het wordt in elk geval een warme, zonovergoten dag met temperaturen die 's middags kunnen oplopen tot zo'n 25 graden. Lees hier het uitgebreide weerbericht voor Assen.

De organisatie verwacht zo'n 100.000 bezoekers, van wie de ene helft een plekje vindt op de taluds en de andere helft op de tribunes in de Cathedral of Speed.

Het wordt steeds mooier in de Kathedraal van de Snelheid (met plattegrond)
Lees verder

De races beginnen om 11.00 uur met de Moto3. Om 12.20 uur is het de beurt aan de Moto2 en om 14.00 uur volgt het klapstuk van de dag: de MotoGP met Valentino Rossi op de eerste startrij. Zal hij net als vorig jaar naar huis gaan met de hoofdprijs? De duizenden fans op de Rossitribune hopen in elk geval van wel.

TT Assen 2018: Het complete programma
Lees verder

Na afloop van de laatste race, zo tegen 15.00 uur, begint de grote uittocht, maar daarmee is de TT nog niet afgelopen. Althans, niet voor de tienduizenden fans die zich verzamelen langs de wegen en op de viaducten voor het traditionele uitzwaaimoment.

Dagblad van het Noorden zal er bij zijn en ook daar verslag van doen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.