De selectie van Emmen is weer thuis. Opnieuw supportersfeest bij de Oude Meerdijk. Mogelijk publiek bij wedstrijd tegen NAC

Trainer Dick Lukkien en keeperstrainer Richard Moes stappen uit de bus Foto: DVHN

Wederom verzamelden zich zondagavond honderden mensen bij het stadion om staf en spelers van FC Emmen te verwelkomen na hun reis uit Venlo. De ploeg werd onthaald met fakkels en gezang.

De tijdstippen in de groepsapps van fans schommelden de hele namiddag. Uiteindelijk werd besloten om rond half 8 te verzamelen op het tot ‘HIERKOMIKWEG’ omgedoopte stadionplein. De bus arriveerde een dik half uur later.

loading

High-fives

De bus baande zich stapvoets een weg door de rook van vuurwerk, en hordes hossende fans. Hoewel de selectie uitstapte bij de deur van het spelershome, werd besloten een rondje langs de fans te maken. De corona-bubbel waarbij spelers en publiek elkaar niet aanraken werd daarmee doorbroken met de nodige high-fives.

Na een kwartiertje samenzang tussen publiek en spelers was het feest over. Speler Caner Cavlan melde zich nog wel even op het erebordes van het stadion. Tot grote vreugde van de supporters die de vleugelverdediger dwongen een clublied aan te heffen. Het initiatief van de speler werd niet gevolgd door andere spelers.

loading

Donderdag met publiek?

Clubleiding, burgemeester Eric van Oosterhout en politie, zowel in uniform als burger, constateerden daarna tevreden dat fans huiswaarts gingen. In aanloop naar de wedstrijd tegen NAC van donderdag volgen nieuwe sfeeracties, zo maakten de supportersgroepen van de club vandaag bekend.

Of er bij die playoffwedstrijd voor lijfsbehoud in de eredivisie publiek aanwezig mag zijn is de vraag. Voetbalbond KNVB liet vandaag weten in overleg te zijn met de overheid. Burgemeester Van Oosterhout laat via twitter weten dat hij morgen daarover uitsluitsel verwacht. Hij hoopt op thuispubliek.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
FC Emmen