Deel A28 afgezet voor vergeefse zoektocht naar kat: 2 kilometer file

De Dierenambulance en Rijkswaterstaat hebben donderdagmiddag samen gezocht naar de kat in de middenberm van de A28. In beide richtingen was daarom een rijstrook van de autosnelweg afgesloten. Het dier werd niet gevonden.

,,We hebben helaas niks aangetroffen. De kans was natuurlijk heel klein, maar we hebben het in ieder geval geprobeerd", zegt Marga Kuntz, coördinator van de Dierenambulance Noord- en Midden-Drenthe.

Vanavond nog wordt er een vangkooi geplaatst in het weiland naast de snelweg. ,,We kunnen de vangkooi niet plaatsen in de middenberm of aan de zijkant, omdat dat te gevaarlijk is voor automobilisten."

'Ga niet zelf zoeken'

Kuntz is heel blij met de medewerking van Rijkswaterstaat, die eerst niet wilde meewerken aan het afzetten van de snelweg. De coördinator wil nog wel graag een oproep doen: ,,Het schijnt dat er vanmiddag een vrouw op de snelweg heeft gelopen om de kat te zoeken. Doe dat alsjeblieft niet. Het is gevaarlijk voor jezelf en voor andere mensen."

De afzetting leverde een file van 2 tot 3 kilometer op, meldt Bob Kiel, woordvoerder van Rijkswaterstaat. ,,We hebben ons uiterste best gedaan om hem te vinden. We blijven alert, maar meer kunnen we niet doen."

Mislukte poging

Al bijna twee weken krijgt de Dierenambulance Noord- en Midden-Drenthe telefoontjes over de zwarte kat, die telkens nabij Assen tussen hectometerpaal 179 en 182 wordt gespot. Afgelopen weekend werd het dier ook aan de zijkant van de weg gezien door een medewerker van de Dierenambulance.

Eerder wilde Rijkswaterstaat niet mee werken aan het afsluiten van de weg, omdat het vermoedelijk om een boerderijkat ging. Donderdagochtend werd ook al een poging gedaan om de zwarte kat te vinden, maar ook deze poging mislukte.   

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.