Deelnemers Kerst Volleybal Toernooi stromen binnen

Het is zaterdagmiddag een gezellige drukte in café Zusjes De Boer in Assen. De deelnemers aan het Kerst Volleybal Toernooi stromen binnen om zich hier bij de tijdelijke thuisbasis van de organisatie te laten registreren.

Zondag is de eerste wedstrijddag voor de 94 deelnemende teams. Die komen uit Nederland, België, Italië, Litouwen en Portugal.

,,Alle vijf sporthallen in Assen zijn de komende dagen vol met ons programma'', verklaart een trotse Timmo Klok, voorzitter van de organisatie. ,,Het hele toernooi is volgeboekt.''

De registratie van alle teams is nog wel een heel karwei, waarmee heel wat met laptops gewapende vrijwilligers in touw zijn. Busjes rijden door de stad om de gastteams onder te brengen bij gastgezinnen of in een van de schoolgebouwen van de CS Vincent van Gogh. Deze scholengemeenschap is een van de sponsors van het toernooi.

Maandagavond, na de tweede speeldag, is er nog een feest voor de deelnemers en de vrijwilligers in Club 11. De dresscode is wit. De beste volleyballers moeten het dan wel rustig aan doen, want de volgende dag zijn de finales.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.