Demonstratie bij vergadering over azc Meppel

Tientallen mensen staan donderdagavond bij het gemeentehuis in Meppel te protesteren tegen de komst van een asielzoekerscentrum.

Via de Facebookpagina 'Zeg nee tegen AZC Meppel' was daartoe opgeroepen. Een half uur voor aanvang van de commissievergadering in de gemeenteraad staan eenenvijftig mensen buiten. Twee spandoeken, twee kartonnen borden met leuzen worden tegen de ramen van de raadszaal gehouden. 'AZC in je reet er mee', staat er onder andere op.

Vier politieagenten houden buiten van een afstand een oogje in het zeil. Het is rustig. In de gemeenteraad wordt vanavond gesproken over de locatiekeuze voor een azc voor maximaal 600 asielzoekers.

Bij het gemeentehuis in Meppel werd gedemonstreerd

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.