Dennis ontmoette zijn grote held Max Verstappen, kreeg een handtekening en liet die tatoeëren (+video)

Dennis laat handtekening Max Verstappen tatoeëren

Dennis Lok uit Coevorden heeft zijn rug dagen niet gewassen. Zaterdag zette Max Verstappen er een handtekening op. Die werd dinsdag als tatoeage vereeuwigd.

Nog zo’n acht overwinningen kunnen erbij. Dan staat de grote, brede rug van Verstappen-fan Lok (47) helemaal volgetatoeëerd met data waarop de Red Bull-coureur de Grand Prix won. Drie staan er al op: Spanje, Maleisië en Mexico. Oostenrijk komt daar nu bij.

Pronkstuk naast overwinningsdata

En dan dé handtekening natuurlijk. Dat wordt het pronkstuk naast de overwinningsdata. Verstappen zette de krabbel met viltstift vlak onder een van de twee grote rode stieren (Red Bulls) op de bovenrug van zijn fan.

,,Ik heb me wel gewoon gedoucht hoor”, zegt Lok lachend wanneer hij plaatsneemt op een kruk in de tattoostudio van Carolien Jonker-Warringa in Nieuw-Amsterdam. ,,Maar ik ben wel voorzichtig geweest.”

Nog vaag zijn de contouren van een krabbel te zien. Hij heeft een foto van de vers gezette handtekening mee. De tatoeage-artieste tekent die zorgvuldig na met rode pen.

Vereeuwigde herinnering aan ontmoeting met Max

Dan doopt ze de naald in de zwarte inkt en brengt het apparaat naar de rug van Lok. Pprrrrr. De machine maakt een hoog, schel geluid. Even vertrekt het gezicht van de megafan een beetje. ,,Die eerste lijnen zijn altijd even wennen, maar ik heb het er graag voor over hoor!”

De tatoeage wordt een vereeuwigde herinnering aan de ontmoeting tussen de Coevordenaar en zijn held. Een flitsontmoeting welteverstaan, Verstappen bracht zaterdagavond een bezoekje aan de ‘Max Verstappen Village’, de naar hem vernoemde camping waar Lok dit weekend verbleef.

‘Hij was aardig en had totaal geen kapsones’

De enorme tatoeages op de rug van de Coevordenaar waren ook bij de manager van de Nederlandse coureur niet onopgemerkt gebleven. Hij kreeg een uitnodiging om Verstappen te ontmoeten in de VIP-lounge. Lok is een nuchtere man maar glundert wanneer hij terugdenkt aan de ontmoeting. ,,Het was gewoon precies wat ik ervan hoopte. Hij was aardig en had totaal geen kapsones of zo.”

Verstappen moest even slikken toen hij de enorme tatoeages op de rug van zijn fan zag staan. „Zo, die is wel groot!” riep de Red Bull-racer. ,,Past alles er wel op?” Volgens Lok merkte de coureur wel op dat hij het erg mooi vond dat een fan dit deed.

In nog geen twintig minuten is de viltstifthandtekening vereeuwigd in zwarte inkt. ,,Mooi!” roept Lok wanneer Carolien de tatoeage in de spiegel aan hem toont. Ook zijn vrouw knikt instemmend. ,,Die vindt het ook hartstikke mooi hoor en de kinderen ook.”

Nadat de winst in Oostenrijk ook is getatoeëerd is er nog plek voor zeven zeges op zijn rug. ,,Daarna ga ik door op mijn benen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.