Derde brand in een half jaar tijd bij afvalverwerker Attero in Wijster

Aan de Vamweg in Wijster woedt sinds vrijdagavond brand in een loods van afvalverwerker Attero. Volgens de brandweer gaat het om 'een zeer grote brand'.

Op het terrein van de afvalverwerker staat een loods ter grootte van een voetbalveld in lichterlaaie. De hulpdiensten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de brand weten te beperken tot de betreffende loods, waarin plastic ligt.

Rook waarneembaar

Volgens de Veiligheidsregio Drenthe geven metingen geen direct risico aan voor omgeving. Wel is de rook waarneembaar en dus adviseert de brandweer ramen en deuren gesloten te houden om overlast te beperken.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu (RIVM) zal in de omgeving onderzoeken wat verdere gevolgen zijn van de brand, onder andere voor de landbouw en omwonenden.

Blussen gaat nog dagen door

De brandweer verwacht dat nog enkele dagen bezig te zijn met blussen.

De brand werd omstreeks tien uur vrijdagavond gemeld. Twee tankautospuiten en drie watertankwagens uit Dwingeloo, Ruinen en Beilen haastten zich naar de Vamweg in Wijster. Ook werd een hoogwerker afkomstig uit Hoogeveen opgeroepen.

Knal

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Omstanders zeggen dat ze een harde knal hebben gehoord. Onduidelijk is wat die knal heeft veroorzaakt.

Vorig jaar in september en juni werd het bedrijf al eerder getroffen door stevige branden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.