Derde inbraak binnen een jaar bij v.v. Gasselternijveen

De deuren zijn opengebroken. FOTO POLITIE

Voor de derde keer binnen een jaar tijd is voetbalvereniging Gasselternijveen gedupeerd door inbrekers. Vrijwilligers van de onderhoudsploeg troffen vrijdagochtend een ravage aan.

Het toegangshek naar het sportpark was opengebroken, net als alle deuren van de kantine. Vermoedelijk zijn de daders donderdagnacht met een auto het terrein opgereden, om het voertuig vol te laden met drank. ,,Er zijn zo’n twintig kratten bier gestolen en wat sterke drank”, zegt voorzitter Edwin van der Vries.

Duizenden euro's schade

Hij schat de schade op enkele duizenden euro’s. ,,De gestolen drank is nog niet eens de grootste kostenpost, het is vooral de schade aan het gebouw. Alle kozijnen, deuren en sloten moeten vervangen worden. De verzekering zal een deel vergoeden, maar zoiets als dit kost altijd geld.”

Van der Vries weet waarover hij praat, want in april en september vorig jaar was het ook al raak bij de voetbalclub. Beide keren werd er geld gestolen en veel schade aangericht in de kantine. ,,Je wordt er moedeloos van. We hebben het als kleine dorpsclub niet breed en je wil het zo goedkoop mogelijk houden voor de leden. Na een aantal zware jaren zijn we nu financieel gezond en dat willen we graag zo houden. We komen dit wel te boven, maar het is wel een flinke domper.”

Camera's

Het bestuur van v.v. Gasselternijveen denkt na over maatregelen. ,,Na de eerdere inbraken zorgen wij er al voor dat er nooit contant geld in de kantine achterblijft. We overwegen nu het ophangen van camera’s, maar dat moet natuurlijk wel betaalbaar zijn.”

Sportkantines in Drenthe waren vorig jaar veelvulig het doelwit van inbrekers. Bij tientallen verenigingen werd voor duizenden euro’s schade aangericht. Vorige maand werd er nog ingebroken in de voetbalkantine van Old Forward in Wilhelminaoord.

Bij v.v. Gasselternijveen wordt er overigens gewoon gevoetbald dit weekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu