Dertienkoppige kinderpopband voor Borger

Vier slagwerkers, vier gitaristen, vier toetsenisten en een zangeres: Borger is een band rijker. Het zijn overigens niet zomaar muzikanten. De dertienkoppige band bestaat enkel uit kinderen.

De band is ontstaan uit het educatieve muziekproject ‘De Band van Borger-Odoorn’. Op negen scholen kregen 130 bovenbouwleerlingen in de gemeente Borger-Odoorn les op verschillende muziekinstrumenten. Wie niet genoeg kon krijgen van muziek, kon daarnaast buitenschools ook lessen volgen. Dertien kinderen, in de leeftijd van 9 tot 12, raakten zo besmet met het muziekvirus, dat ze nu samen Borgers eerste kinderpopband vormen.

De officiële presentatie van de band is op 21 juni. Dat gaat gepaard met het eerste echte optreden van de dertien muzikantjes. Ze geven dan een optreden op het voorplein van het MFA Borger. Nummers als Hit the road Jack van Ray Charles en Faded van Alan Walker zijn ingestudeerd. Het half uur durende optreden begint om 14.45 uur. Later in het jaar speelt de kinderpopband ook op de Boon Oogstdag in Borger en tijdens het Beleef en Doe Festival bij Poolshoogte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.