Deurwaarder moet TT Hall Assen ontruimen

Ondanks een rechterlijk bevel is de TT Hall in Assen nog niet ontruimd door exploitant Stamsnijder. Eigenaar Libéma heeft nu een deurwaarder ingeschakeld.

De rechter oordeelde onlangs in kort geding dat exploitant Gerard Stamsnijder de TT Hall binnen veertien dagen moest verlaten. Die termijn is gisteren verstreken, maar Stamsnijder heeft nog geen actie ondernomen en zegt dat ook nog niet van plan te zijn. Stamsnijder: ,,Nee, hoor. Dat is ook niet de uitkomst van het vonnis. Daar zit trouwens een foutje in. Ik heb de rechtbank al gemaild. Ik ga er nog steeds van uit dat ik deze of volgende week groen licht krijg om de hal te kopen.’’

‘Wij gaan bod doen’

Zo ver komt het als het aan Libéma ligt absoluut niet. Het bedrijf, een van de grootste vrijetijdsondernemingen in Nederland, is in onderhandeling met de bank om de exploitatie zelf ter hand te nemen. ,,We willen dat heel graag, maar in principe kan iedereen een bod doen’’, zegt Libéma-woordvoerder Lisette Kars.

Omdat Stamsnijder de TT Hall niet wil ontruimen, heeft Libéma een deurwaarder ingeschakeld. Volgende week woensdag gaat hij tot actie over. Kars: ,,We hebben de afgelopen periode meermalen contact gezocht met Stamsnijder, maar dat is niet gelukt.’’ Van de aanstaande ontruiming is hij inmiddels wel op de hoogte gesteld. ,,Stamsnijder weet er van.’’

Huurachterstand

De rechter had het licht op groen gezet voor de ontruiming, omdat Stamsnijder volgens Libéma een huurachterstand van 1,8 miljoen euro heeft. De rechter oordeelde dat Stamsnijder hier onvoldoende tegenover heeft gesteld en evenmin hard kon maken dat hij de TT Hall gaat kopen. Libéma heeft haast met de ontruiming, omdat financier ABN Amro dreigt met verkoop van het beurscomplex. Stamsnijder moet nu hij in gebreke blijft, een dwangsom van 5000 euro per dag betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.