Deze man maakte het geld van een weduwe uit Friesland buit in Paterswolde. Bekijk hier de beelden van Opsporing Verzocht

Stil uit de video van Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan een oplichtingszaak die gedeeltelijk plaatsvond in Paterswolde. Een Friezin werd eind januari opgelicht nadat ze spullen probeerde te verkopen via een online verkoopplatform. Beelden van de onbekende man die het buitgemaakte geld vervolgens opnam bij een pinautomaat in Paterswolde, werden in Opsporing Verzocht getoond.

Een weduwe uit de gemeente Opsterland bood de kleding van haar overleden man te koop aan. Er was een geïnteresseerde, maar diegene bleek naderhand niet te vertrouwen.

Verzendlabel

De koper vroeg via WhatsApp of de vrouw alvast een verzendlabel kon maken. Ze vertelde dat ze op deze manier zeker kon weten dat het pakket met kleding verstuurd werd. Heel handig: de link naar het maken van zo’n verzendlabel had ze voor het gemak onderaan het bericht geplakt. De verkoopster klikte op deze link en kwam terecht op een website die leek op die van PostNL. Ze vulde haar gegevens in, inclusief bankgegevens, maar dit bleek een nep-website te zijn.

Hier stoppen de oplichtpraktijken echter nog niet. Een paar dagen later werd de weduwe gebeld door wat in eerste instantie een vriendelijke man lijkt te zijn. Hij vertelde haar dat criminelen bij haar geld konden komen en dat ze het snel moest overmaken naar een kluisrekening. Dat deed ze. 4 duizend euro maakte ze over, maar nadat de man om nog meer geld vroeg, heeft ze haar bank gebeld. Het was echter al te laat: het geld was verdwenen.

Man pint in Paterswolde

Wat blijkt? Nadat ze het geld heeft overgemaakt, stond er in Paterswolde iemand klaar om direct het geld op te nemen. En naar deze man is de politie op zoek. Hij kent waarschijnlijk de mensen achter de oplichtingstruc en zo hopen ze deze mensen op te kunnen pakken zodat er niet meer slachtoffers vallen.

In het programma Opsporing Verzocht laat de politie nogmaals weten welke regels je in gedachten moet houden om niet in zo’n truc te trappen. En wanneer je twijfelt, bel altijd je bank.

Mocht u de man herkennen, ga dan naar de website van Opsporing Verzocht .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe